5 destinații aproape de București

Dacă nu ești pregătită să te aventurezi prea departe de casă, ai la dispoziție mai multe destinații în apropierea capitalei. Noi am ales cinci, potrivite atât pentru familiile cu copii, cât și celor la care nu a sosit încă barza.

Ferma Cocoșu’ Roșu

La Ferma Cocoșu’ Roșu, afli că „tradiția adevărată este singura merinde sufletească“. Cel puțin, așa sună motto-ul lor. Cei mici vor fi mai mult decât încântați să interacționeze în timp real cu animale de casă, să vadă cum se mulge o vacă, cum se hrănesc purceii sau cum se adapă oile, să audă cântatul unui cocoș. De asemenea, se pot plimba cu căruța ori cu poneiul, după preferințe. Conceptul acestui loc este de a aduce oamenii mai aproape de natură și de atmosfera satului românesc.
Adresă și contact: Sat Ghionea, nr. 85 (Ghionea, jud. Giurgiu), telefon: 0747 040 556, cocosurosu.ro/ferma.

Domeniul Greaca

Se află la doar 45 de minute distanță de București (Comuna Greaca, Giurgiu) și este un loc ofertant în cazul în care cauți liniște și relaxare și dispui de un buget mai generos. Este dotat și cu un spațiu special amenajat pentru copii, cu tobogane, piscină, leagăne și există și posibilitatea plimbărilor cu poneiul.
Adresă și contact: Comuna Greaca (aproape de intrare), Giurgiu, telefon: 0736 419 841, domeniul-greaca.ro.

Comuna Belciugatele

Complexul turistic Elisa din comuna Belciugatele este o altă opțiune pentru o ieșire de-o zi sau de un weekend din București. Accesul se face fie din DN3, ieșirea Cora Pantelimon spre Brănești și apoi Belciugatele, fie Autostrada Soarelui, ieșirea Fundulea – DN3 – Belciugatele. Punctul de atracție stă în existența celor unsprezece căsuțe și a celor două piscine, fapt ce te va face să te simți ca la mare (exceptând aglomerația sufocantă).
Adresă și contact: Comuna Belciugatele, județul Călărași; telefon: 0756067921, 0756067922, elisadinei.ro.

Rezervația de zimbri de la Bucșani

Zimbrăria Neagră de la Bucșani se află la aproximativ 80 de kilometri depărtare de București, în județul Dâmbovița. Biletul pentru copii costă 3 lei, iar pentru adulți, 6 lei (conform informațiilor de pe site-ul oficial). Dacă alegi weekendul ca să o vizitezi, atenție!, programul este mai scurt față de restul săptămânii (detalii, mai jos). În afară de Zimbrăria Neagră de la Bucșani, în România mai există trei rezervații de zimbri: în Hațeg, Neamț și Brașov.
Adresă și contact: localitatea Bucșani, județul Dâmbovița, telefon: 0245 235 054, program: luni-vineri: 9-17, sâmbătă-duminică: 9-14.

Pădurea Pustnicu

Dacă ești o fire mai sociabilă și îți place să ieși la un grătar împreună cu grupul de prieteni, alege Pădurea Pustnicu, pe malul lacului Pasărea. Găsești aici spații special amenajate pentru grătare. Există și un restaurant, locuri de joacă pentru copii, două terase, parcări. În plus, în zonă se află și Mănăstirea Pasărea.
Cum ajungi: La Pădurea Pustnicu se ajunge prin Pantelimon, pe fostul drum spre litoral, cu 1 km înainte de a intra în localitatea Brănești, unde se află un panou care indică direcția spre Restaurantul Casa Pustnicu.

Foto: pixabay.com, Facebook

Sursă recomandări: florinabadea.ro, ideipentruvacanta.ro, amfostacolo.ro

Comments

comments