5 greșeli de îngrijire în sezonul rece

Orice greșeală se trece cu vederea dacă nu se repetă la infinit sau dacă e corectată la momentul potrivit. Observația este valabilă și în cazul micilor erori legate de îngrijirea personală.

„Uiți“ să te dai pe față cu o cremă hidratantă

Oricât de grăbită ai fi, înainte de a ieși din casă, nu uita să aplici pe față și pe gât o cremă hidratantă, cu o formulă mai bogată, special creată pentru anotimpul rece. Aerul rece usucă și crapă pielea, prin urmare, mai bine este să previi decât să tratezi. Nu-ți neglija nici corpul! După duș sau baie, folosește o cremă de corp hidratantă.

Îți agresezi pielea cu apă fierbinte

Da, așa e, nimic nu e mai plăcut decât să stai într-o cadă cu apă fierbinte sau sub dușul fierbinte după ce ți-au înghețat picioarele, alergând spre casă. Și totuși apa fierbinte nu este o prietenă atât de bună cu pielea, mai ales iarna, când ea are nevoie de o barieră protectoare pentru a evita pierderea de umiditate. Soluția este să folosești apă caldă, nu fierbinte, și să reduci timpul petrecut sub apă. Înfășoară-ți apoi corpul într-un prosop moale și răsfață-ți corpul cu o cremă emolientă.

Nu stai suficient la soare

Dacă atunci când e cald, alergăm la mare, la piscină sau ștrand, mai curând pentru a ne bronza decât pentru a ne lua porția de soare, iarna uităm complet de expunerea la soare. Motivele sunt două: frigul și lumina redusă. Ziua este mai scurtă, prin urmare, soarele stă mai puțin pe cer. Profită de zilele de iarnă însorite și ieși din casă cât mai des. Avem nevoie de vitamina D și iarna! Lumina soarelui are un rol important în sănătatea celulelor, a oaselor, țesuturilor și organelor, reglează nivelul de melatonină (zilele fiind mai scurte), combate depresiile. Știai că în sezonul rece, suntem mai predispuse la stări depresive? Lipsa luminii are un cuvânt de spus.

Nu te hidratezi suficient!

Fă-ți o obișnuință din a-ți începe diminețile cu un ceai cald, consumă supe sau ciorbe, bea apă. Chiar dacă temperaturile sunt scăzute, corpul pierde apă prin transpirație, urină, energia pe care o consumă ca să se mențină cald. În consecință, nevoia de hidratare nu se schimbă.

Te îmbraci prea gros!

Nu contează câte rânduri de haine ai pe tine, ci materialele din care sunt confecționate. Este preferabil ca primul strat să fie din țesături naturale, pentru ca pielea să respire. Folosește bluze de lână și haine din materiale impermeabile, încălțări rezistente, nu uita de mănuși, căciulă și fular. Toate cât mai prietenoase cu pielea, dar dușmani aprigi cu frigul!

Comments

comments