9 luni fără griji

9 luni fără griji este scrisă de blogger-ul și vedeta de televiziune Ela Crăciun. În perioada sarcinii cu cel de-al treilea copil, Ela a adunat cele mai frecvente întrebări ale viitoarelor mame și a început să se documenteze, împreună cu specialiștii din domeniu.

Cartea este rezultatul acestui proces de documentare, dar și o mărturisire sinceră a emoțiilor pe care le-a avut autoarea în perioada celor trei sarcini.

www.elacraciun.ro este unul dintre cele mai citite blog-uri de parenting din România, fiind premiat în repetate rânduri pentru modalitatea onestă și unică de a aduce informația către publicul său.

Ela este mama lui Alex (13 ani), a Alesiei (7 ani) și a lui Nicholas (6 luni).

”Cartea aceasta este o călătorie magică, așa cum este și perioada sarcinii, și de aceea o consider cel de-al patrulea copil al meu.” (Ela Crăciun)

Introducere

„Mi-am dorit întotdeauna să fiu mamă tânără. Ţin minte că eram într-o excursie în clasa a 4-a când i-am spus învăţătoarei mele că o să fac copii la 20 de ani. Nu am făcut chiar la 20, dar am fost pe aproape, aşa că am reuşit să fiu o mamă tânără şi mă bucur când merg pe stradă cu Alex (13) şi oamenilor nu le vine să creadă că e copilul meu.”

Am experimentat sarcina în momente diferite ale vieţii mele, la aproape 7 ani distanţă una faţă de cealaltă. De fiecare dată a fost diferit. Într-adevăr, poate că am mai redus din panică, dar au apărut alte probleme. O sarcină la 20 de ani nu seamănă cu una la 30 şi atât corpul, cât şi psihicul tău reacţionează diferit.

Prima dată când am rămas însărcinată aveam 23 de ani şi abia dădusem licenţa. Toate colegele mele se pregăteau de vacanţe, de distracţie şi de libertate. Eu mă pregăteam să aduc pe lume un copil şi eram convinsă că totul o să fie foarte simplu. Mă gândeam că nu poate să fie aşa greu să-i dai să mănânce, să-l plimbi şi să-l pui la somn. Nu mai ţin minte exact cât de rău mi-a fost în timpul sarcinii, dar ştiu că toate persoanele din jur mă răsfăţau foarte mult.

Comments

comments