Accesorii utile pentru un bebe mic

promo-munchkin

Cea mai bună şi mai sănătoasă hrană pentru bebeluşul tău, în primele luni de viaţă, este chiar laptele matern. Unii medici îl mai compară şi cu un produs rezultat din procesul alchimiei, pentru că organismul unei femei poate produce un lichid care se compară cu o mină de aur. Dacă, din diferite motive, nu reuşeşti să alăptezi atât cât ţi-ai propus, vei alege probabil o formulă de lapte care să-i asigure celui mic aportul necesar de nutrienţi şi minerale pentru a creşte mare şi sănătos.

Odată cu alegerea acestei căi, bineînţeles că la pachet vin şi alte accesorii de care vei avea nevoie, precum biberoane şi un sterilizator, eventual prevăzut şi cu încălzitor. Când alegi biberoanele, ai grijă să nu conţină BPA (Bisfenolul A sau BPA provine de la bisphenol A şi este o fracţiune moleculară, care reprezintă unitatea structurală a unor lanţuri lungi de polimeri, ce intră în compoziţia unor materiale plastice.) De asemenea să încerci mai multe tipuri de tetine, până când o vei găsi pe cea potrivită şi acceptată de către bebeluşul tău.

Este recomandat ca atunci când pregăteşti un biberon cu lapte, acesta să reprezinte masa pe care micuţul tău o ia în acel moment şi nu mai târziu de 30 minute – 1 oră. Cel mult, poţi încerca să păstrezi la congelator biberonul cu lapte, pentru cel mult 24 de ore şi să-l laşi să se dezgheţe la temperatura camerei sau folosind un încălzitor de biberoane, care de obicei este o funcţie a unui sterilizator 2 în 1.

Este indicat ca biberoanele şi tetinele să fie sterilizate după fiecare utilizare, deoarece este bine cunoscut faptul că laptele reprezintă un teritoriu propice pentru dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor. Pentru a nu exista riscul ca cel mic să se îmbolnăvească, este bine să speli accesoriile cu apă şi detergent după fiecare utilizare şi apoi să le sterilizezi. Sistemul imunitar al copilului tău va trebui să se acomodeze cu microbii care există în jurul nostru, însă această trecere trebuie să se facă treptat, şi implicit, sterilizarea să nu dureze pentru totdeauna. Este obligatoriu ca sterilizarea să fie făcută în primele 6 luni, iar apoi este recomandat ca până la vârsta de 1 an să continuăm acest proces, renunţând treptat.

 

Munchkin Sterilizator electric 6 biberoane – Sterilizatorul electric cu o capacitate de 6 biberoane mari sau 9 mai mici. Alegerea acestui produs reprezintă un mod natural de a distruge bacteriile, printr-o sterilizare rapidă, în doar 6 minute. Este compatibil cu toate tipurile de biberoane şi accesorii. Mânerul este termosensibil şi afişează un simbol pentru a vedea dacă capacul este fierbinte. Produsul este prevăzut cu oprire automată atunci când sterilizarea este completă.

Comments

comments