Adevărat sau fals

mit-sau-realitate-decembrie-2016

Forma și “înălțimea” burticii indică sexul copilului.

Se spune că dacă o femeie însărcinată are burtica joasă, atunci ea va avea un băiat, iar dacă burtica este mai sus, ea va avea fată. Nu este adevărat. Adevărul este că forma și înălțimea burticii va fi dată de tonusul muscular și de poziția fătului. Burtica joasă se explică prin poziționarea fătului cu capul spre pelvis atunci când se apropie data nașterii.

Mamele ar trebui să evite să mănânce alune în timpul sarcinii pentru că bebelușul poate dezvolta o alergie pentru ele

Nu există nicio dovadă științifică precum că mâncărurile cu factor alergenic (alune, crustacee etc.) consumate în timpul sarcinii pot determina dezvoltarea unor alergii ale copiilor. Singura posibilitate prin care un copil poate deveni alergic la anumite mâncăruri sau substanțe din timpul sarcinii este dacă factorul alergen ajunge în sângele mamei și ajunge în placentă într-o formă alergenică. Metabolismul mamei, însă, are capacitatea de a descopune factorii alergeni în componente nonalergenice înainte ca ei să pătrundă în circuitul sangvin.

Ridicarea greutăților mari poate duce la desprinderea placentei de peretele uterin

Dacă o femeie însărcinată ridică greutăți mari nu riscă să i se desprindă placenta de peretele uterului, tăind aportul de nutrienți și oxigen către făt. Problema cu ridicatul greutăților este că femeia respectivă se poate răni, își poate răni spatele, își poate pierde dezechilibrul și poate cădea. O femeie însărcinată în ultimul trimestru are de purtat zilnic o greutate asemeni unui coș de cumpărături plin, în față. Centrul ei de greutate se modifică iar ea își pierde echilibrul, plus că greutatea pune presiune pe coloană. A ridica greutăți în timpul sarcinii înseamnă a împovara corpul cu mai mult decât este oricum.

Dacă ai grețuri matinale înseamnă că vei avea fată

Majoritatea doctorilor cred că acesta nu este decât un mit,însă un studiu medical a demonstrat ceva diferit. 53% din femeile internate din cauza grețurilor matinale severe au adus pe lume fete. Nimeni nu știe exact de ce au loc grețurile matinale, dar se presupune că ar avea legatură cu nivelul de hormoni din corp. Alții spun că ar fi vorba despre o deficiență de zinc sau dau vina pe factorii genetici sau psihici.