Aftele bucale

noutati

Aftele bucale sunt o infecţie destul de obişnuită şi de obicei inofensivă a gurii. Ele sunt cauzate de virusul herpetic. De obicei afectează copiii mai mici de 2 ani. Aftele se prezintă ca mici ulceraţii superficiale, dureroase, observate pe mucoasă. Aftele pot fi izolate sau pot să se integreze într-o boală mai generală, aftoza. Printre simptome se mai pot număra şi refuzul sânului sau agitaţie la sân în timpul hrănirii.

Cauzele apariţiei aftelor:

  • Sistemul imunitar al copilului nu este încă format, de aceea e predispus la afte.
  • Căpşunele, bananele, ananasul, nucile şi unele brânzeturi fermentate, dar şi ciocolata – în general alimente acide şi iritante perturbă echilibrul florei bucale.
  • Oboseala intensă sau stresul psihologic, familial sau şcolar, dar şi alte afecţiuni ale pielii, precum eczema.
  • Dacă cel mic are o carenţă de fier sau de vitamine B12, B1, B6

Cum putem creşte natural imunitatea copiilor?

Echinaceea este cunoscută pentru proprietăţile sale asupra sistemului imunitar, fiind adesea indicată atunci când vremea este răcoroasă şi organismul este predispus la infecţii respiratorii.
Propolisul prezintă o compoziţie chimică precum un cocktail, fiind bogat în substanţe cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: derivaţii flavonici, acid ferulic, ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenţi, microelemente, substanţe antibiotice, răşini, acizi aromatici, acizi, în funcţie de compoziţia şi specia vegetală de pe care s-a cules propolisul.
Vitamina C este renumită pentru efectul ei de susţinere a imunităţii. Există mai multe modalităţi prin care aceasta acţionează pentru a susţine sistemul imunitar. Unul dintre mecanisme este acela prin care vitamina C anihilează virusurile şi bacteriile. Se întâmplă aşa, fiindcă stimulează producţia de limfocite C, celule imunitare care luptă împotriva bacteriilor, virusurilor şi care pot anihila şi celulele canceroase.

 

Siropul Pro Immunity conţine un complex de 6 ingrediente naturale cu rol de stimulare a capacităţii de apărare a organismului.
Acţiune sinergică a substanţelor bioactive conţinute:
– Complexul Propolis, Echinaceea şi Vitamina C – reduce cu peste 50% numărul de îmbolnăviri la nivel respirator;
– Extractul concentrat de soc, bogat în antocianozide responsabile de scăderea la jumătate a perioadei de boală (acţiune demonstrată clinic, în cazul în care s-a administrat de la primele semne de boală);
– Conţine o formă organică de Zinc, uşor absorbabilă. Zincul are o deosebită importanţă pentru buna funcţionare a sistemului imun, fiind demonstrat clinic că un aport suplimentar de zinc poate duce la scăderea la jumătate a necesităţii de a utiliza antibiotice.

Comments

comments