Alături de copii, la bine şi la greu

editorial-noiembrie-2016

Să schimbi scutecul unui bebeluş poate părea un lucru banal, în special pentru mamele care au al doilea copil. Dar pentru cele care sunt pentru prima dată părinte, este posibil să apară câteva mici „dileme“. Dacă ai participat la Cursurile de puericultură organizate de revista „Copii şi Părinţi“ şi Bebe Tei, probabil că ştii cum să schimbi scutecul bebeluşului. Iar dacă nu, vei găsi la rubrica „Sugar“ esenţialul despre acest ritual din viaţa puiului tău. Şi nu uita: implică-l şi pe tati, contează şi pentru bebe, şi pentru tine.

Dragostea stă în lucruri mici care, repetate, încheagă o relaţie. Copilul simte apropierea părinţilor, râde când ştie că îi are lângă el şi pe mami, şi pe tati. În timp, legătura va deveni puternică, îi va da siguranţă, va avea din ce în ce mai multă încredere în sine şi în lumea în care a venit. Pentru că, apropo: aţi observat când sunt ei cei mai fericiţi? Când sunt împreună cu cei care i-au dat viaţă, când li se acordă atenţie. Pe de altă parte, mai mult ca sigur că aţi remarcat şi când sunt trişti, iar una dintre cauze pot fi certurile care au loc în familie. Aflaţi, citind articolul „Cum îi afectează pe copii divorțul părinților“, de la pagina „Copil“, mai multe detalii despre acest subiect delicat, dar real. Divorțul rezolvă o problemă de cuplu, e-adevărat, dar consecințele lui, din păcate, se răsfrâng întotdeauna asupra celor mici.

Dacă tot am amintit despre importanţa legăturii dintre părinţi şi copii, să ne amintim de interviul pe care Virgil Ianţu (rubrica „Cu tati“) ni l-a acordat revistei noastre în ediţia de octombrie, o mărturie vie în acest sens. „(…) ca sfat, aș încuraja părinții să petreacă cât mai mult timp lângă copiii lor, să îi susțină în tot, să le dea încredere, să sufere cu ei, să râdă și să se joace cot la cot. Timpul trece rapid și nu apucăm să ne dăm seama de asta decât după ce a trecut“, spune el. Şi în acest număr, la rubrica „Cu tati“, veţi descoperi un alt interviu cel puţin la fel de interesant. De fapt, este mai mult o emoţionantă declaraţie de dragoste a unui tătic, pentru fetița lui Ilinca, pe care o descrie „magică“. Un tătic care a învățat ce înseamnă cu adevărat să mergi mai departe atunci când lucrurile din realitate nu coincid 100% cu cele din vis, dar care au în miezul lor bucuria și miracolul de a fi părinte. Vă dorim, de pe acum, lectură plăcută!

„Sfatul medicului“, „Naştere“ sau „Preconcepţie“ aduc alte materiale de folos graviduţelor ori mămicilor. Răsfoiţi-le cu încredere şi cu siguranţă veţi afla lucruri noi. Nu rataţi nici „Interviul special“, cu Emma Zeicescu! „Când Idris a apărut pe lume, am crezut că am pierdut totul, libertatea mea, cariera, felul meu de a fi. Am realizat mai apoi că am câștigat cel mai frumos cadou de la viață“, mărturiseşte ea.

Să ne reauzim cu bine!
Revista „Copii şi Părinţi“

Comments

comments