Artele marțiale, o opțiune pentru cei mici

Sport

Știai că în lume există sute de stiluri de arte marțiale și, contrar ideilor preconcepute despre acest sport – cum că ar presupune doar luptă și agresivitate -, scopul și esența lor sunt mult mai nobile?

Exercițiul fizic este dublat de cel spiritual

Dacă te-ai hotărât să îți înscrii copilul la arte marțiale, ai făcut o alegere bună. Va învăța nu doar să se apere, ci să dubleze exercițiul fizic cu exercițiul spiritual. Pentru că da, a-l înscrie pe cel mic la arte marțiale nu înseamnă că vei scoate din el „un bătăuș și jumătate“. Este vorba de mult mai mult. De ceea ce și adulții descoperă, fără a căuta neapărat acest lucru, după ce încep să practice exerciții fizice regulat (în contextul unui sport de echipă/care presupune cel puțin doi participanți, dar nu numai): un confort psihic, o gestionare mai bună a emoțiilor, schimbarea perspectivei în relațiile cu ceilalți. Sigur, asta ia timp, însă nu degeaba există statul de „maestru“, de „profesor“ ș.a.m.d. „Practicarea artelor marțiale înseamnă în principal dezvoltarea unei conștiinte superioare, în armonie cu mediul înconjurător și autocontrol realizat prin exerciții fizice și mentale, cunoștinte extinse de medicină, filosofie orientală, tehnologia materialelor (pentru folosirea armelor), psihologie etc.“, informează pagina www.shin-daito.ro, unde găsiți mai multe detalii despre acest subiect, dar și despre Clubul Shin Daito din București, un Club cu o tradiție de 27 de ani, care organizează cursuri de autoapărare, Ju Jitsu, Pangration (Pankration) și box.

Mărturia unei mame: cum și-a înscris copilul la arte marțiale

Iată ce ne-a spus o mamă, recent: „Eram la mare, vara asta, și într-o după-amiază ne-am dus în parc. Când am ajuns acolo, mai mulți copii, de vârste diferite, se antrenau – erau toți îmbrăcați în echipamente de arte marțiale. Fetița mea (are aproape 4 ani) a țâșnit deodată spre ei și a <<participat>> la antrenamente atât cât au durat, o oră pe ceas. Nu s-a plictisit o secundă. Chiar dacă era o străină pentru ei, a fost acceptată și tolerată în grup. Mai mult, a fost ajutată și sfătuită cum să execute anumite mișcări. Care credeți că a fost primul lucru pe care l-am făcut când ne-am întors acasă, din vacanță? Am căutat cât mai multe săli de arte marțiale, în ideea de a o înscrie pe cea mică. Reacția ei și răbdarea din timpul antrenamentului mi-au arătat că ăsta e sportul pe care trebuie să-l practice!“.

Înainte de a-ți înscrie copilul la arte marțiale, află ce tip de arte marțiale i se potrivește și caută un antrenor cu experiență în antrenamentul cu copiii!

Foto: www.pixabay.com

Comments

comments