Cum alegem biberonul?

biberon_minighid

Provocările pe care le trăieşte fiecare părinte, la început de drum, în relaţia cu copilul pot  fi  legate atăt de sentimente de fericire, împlinire, dar şi de nesiguranta, neîncredere. Una din principalele griji ale părinţilor, chiar din primele luni de viaţa ale copilului, este alimentaţia acestuia.

Specialiştii recomandă ca alăptarea la sân să dureze cel puţin 6 luni deoarece laptele matern este alimentul ideal pentru bebeluş. Compoziţia lui se modifica atât în timpul unei  alăptări căt şi de-a lungul întregii perioade de alăptare, fiind perfect adaptate cerinţelor nutriţionale ale bebeluşului . În cazul în care acesta nu este o opţiune hrănirea cu biberonul poate oferi copilului o nutrţie echilibrată.

Alegerea unui biberon

Alegerea unui biberon care poate satisface nevoile copilului nu este simplă. Biberoanele pot fi din plastic sau sticlă, pot avea o varietate de forme, dimensiuni si culori. Tetina este în special cea care face diferenţa  între multitudinea de opţiuni. Pentru o trecere uşoara de la alăptare la sân, la hrânirea cu biberonul, utilă este tetină cu formă  anatomică, căt mai apropiată de forma sânului mamei. La fel de importantă ca forma tetinei  este atăt varietatea fluxului , adaptate etapelor de dezvoltare ale copilului, cât si prezenţa  sistemelor anticolici care reduc riscul apariţiei colicilor prin scăderea cantitaţii de aer ingerate in timpul hranirii. În primele luni de viaţă ale copilului, fluxul tetinei trebuie să fie lent pentru ca hrănirea cu biberonul  să se apropie căt mai mult de alăptarea naturală şi pe măsura ce copilul creşte, fluxul tetinelor trebuie schimbate conform ritmului de dezvoltare si hrănire ale copilului.

Când va trebui să vă decideţi asupra unei mărci de biberoane este bine sa luaţi în calcul dacă aceasta vă poate oferi toate produsele şi accesorile de care aveţi nevoie pentru sterilizarea acestora, recoltarea şi stocarea laptelui matern şi încălzirea hranei. Astfel, cerinţele privind calitatea corespund întregii game de produse şi de asemenea, nu veţi întampina greutaţi în compinarea biberoanelor cu diferite accesorii.

biberon_minighid2

www.9lunishop.ro