Aventuri la muzeu: 3 obiective de bifat cu cei mici

vizită la muzeu poate fi văzută ca o aventură de către copii. În afară de faptul că descoperă un univers nou, care le îmbogățește cunoștințele, au parte și de diverse programe interactive.

La Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, copiii sunt invitați să compună puzzle-uri

Deschis în 2003, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi este situat pe Strada Londra nr. 39 sector 1, într-o clădire construită în anii 1920, inclusă în patrimoniu, clasa B. Muzeul conține peste o mie de lucrări din perioada sec. XVI-sec. XX, include hărți ale României, continentelor, planuri de oraș și hărți astronomice, dar și lucrări de grafică cu diferite subiecte. Ceea ce îi va atrage în mod special pe copii aici este existența unei instalații interactive, care constă într-o măsuță cu puzzle-uri după șase hărți expuse în muzeu. După ce le recompun, cei mici pot folosi o serie de povești-provocări, cu rolul de a-i ajuta să observe și să înțeleagă mai bine lumea din jurul hărților. Vor descoperi astfel evoluția reprezentării cartografice a provinciilor românești. Jocul propune un sistem de tipul indiciu-cheie în care un zar cu ani istorici semnificativi îndreaptă atenția către o hartă expusă într-un colț de muzeu. Scopul jocului este familiarizarea cu acest tip de imagine-obiect, harta, și trezirea curiozității lor pentru aceasta prin oferirea de informații și chei de descifrare. Proiectul a fost inițiat de Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ din Tulcea.

PROGRAM: Deschis: miercuri-duminică: 10.00-18.00, prima sâmbătă din fiecare lună: 10.00-21.00)

Închis: lunea, marțea și în zilele: 30 noiembrie, 1, 25, 26 decembrie, 1, 2, 24 ianuarie, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii, 1 mai, 1 iunie, 15 august.

Notă: Copiii cu vârsta până în 7 ani beneficiază de intrare gratuită.

Muzeul Antipa, o călătorie fascinantă în lumea necuvântătoarelor și nu numai

Dacă nu i-ați dus încă pe cei mici la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, e timpul să o faceți, mai ales că Muzeul este deschis și în weekend. Expoziția este structurată pe trei nivele și are peste două mii de piese. La subsol, copiii vor descoperi biodiversivitatea României, unde sunt prezentate cele cinci bioregiuni ale țării: alpină, continentală, panonică, stepică şi pontică. La Parter, vor cunoaște fauna mondială, iar la etaj își vor completa informațiile cu alte subiecte la fel de interesante – originile și evoluția vieții, lumea insectelor, complexitatea specie umane. Tot la etaj există spații interactive, create pentru cei mici.

PROGRAM – 1 noiembrie – 31 martie

De marți, până vineri inclusiv, Muzeul este deschis între 10 și 18, cu precizarea că ultimul vizitator intră la orele 17. Iar sâmbăta și duminica, între 10 și 19 (ultimul vizitator intră la orele 18). Lunea, Muzeul este închis.

Adresă: Şos. Kiseleff nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Muzeul Vârstelor“, o incursiune în interiorul vieții de familie

Casa Filipescu – Cesianu, considerată de specialiști o comoară arhitecturală, se află pe Calea Victoriei nr. 151 și este gazda unui muzeu cu totul special: „Muzeul vârstelor“. Unic în România, Muzeul și-a deschis porțile în decembrie 2016 și este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în secolul XXI. Așadar, copiii vor avea ocazia să compare traiul din zilele noastre cu cel din vremuri trecute. De la obiecte vestimentare, accesorii, mobilier, documente de arhivă, obiecte de cult, picturi, desene, până la piese decorative de uz curent și fotografii, „Muzeul vârstelor“ este o incursiune în interiorul vieții de familie așa cum a fost și cum s-a transformat de-a lungul vremii. Programul de vizitare este de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10.00-18.00. Casa de bilete se închide la 17.30.

Comments

comments