Aveţi probleme cu somnul copilului?

educatie-somnul-copilului

Somnul se află în centrul vieţii noastre. Noi, adulţii, petrecem o treime din existenţa noastră dormind. Copiii – chiar mai mult. Altfel spus, somnul reprezintă o perioadă importantă de timp. Studiile despre somn ne-au învăţat cât de necesar este acest timp pentru buna noastră funcţionare fizică şi psihică.

Tulburările de somn

Problemele trecătoare de somn fac parte din dezvoltarea normală a copilului.Nici un copil nu doarme, în mod natural, spontan şi de bunăvoie, în toate nopţile, de la naştere până la 5 ani. Aceasta înseamnă că părinţii se confruntă, într-o zi sau alta, cu un copil care refuză să adoarmă, care se trezeşte în timpul nopţii sau care are coşmaruri îngrozitoare. Dacă aceste probleme depăşesc o anumită intensitate sau o anumită durată, sunt considerate tulburări de somn.

Cum vă poate ajuta această carte

Dacă micuţul dumneavoastră nu are probleme adevărate legate de somn, dar sunteţi hotărâţi să faceţi tot ce se poate pentru a le evita, aveţi dreptate. Această carte vă va învăţa cum să procedaţi.

Dacă sunteţi deja exasperaţi, epuizaţi, să ştiţi că nu sunteţi singuri. Nu sunteţi mai vinovaţi de dificultăţile legate de somn ale copilului dumneavoastră decât de faptul că nu le mai suportaţi. Chiar dacă medicul dumneavoastră “v-a respins” plângerea, spunându-vă că este normal ca un bebeluş să plângă noaptea şi că nu este nimic altceva de facut decât să înfruntaţi problemele cu răbdare. Privarea de somn are efecte devastatoare: după scurgerea primelor trei luni din viaţa copilului, această situaţie nu este “un pasaj obligatoriu” al calităţii de părinte. Şi aici vă vor ajuta explicaţiile din această carte.

Tulburările de somn ale copilului sunt de două tipuri majore:

  • copilul care nu vrea să meargă la culcare şi care nu poate adormi decât dacă este însoţit, hrănit sau legănat;
  • copilul care se trezeste o dată sau de mai multe ori în timpul nopţii şi care nu poate adormi la loc fară intervenţia unui adult (deseori acelaşi copil).

 

Puteti gasi cartea pe site-ul librariaonline.ro

Comments

comments