Băiţa bebeluşului

promo-31

În primele săptămâni de viaţă, pielea nou-născutului este deosebit de sensibilă, pentru că stratul superficial al pielii, care constituie o adevărată barieră de protecţie, este mai subţire în această perioadă. Totodată, glandele sudoripare şi sebacee nu sunt complet dezvoltate, ceea ce are drept consecinţă uscăciunea pielii. Astfel se explică de ce nou-născuţilor şi sugarilor li se descuamează sau, cum spun părinţii, li se cojeşte frecvent pielea. Descuamarea pielii nu este însă o boală, ci o etapă normală. Igiena este foarte importantă în această perioadă, pentru că zonele care se descuamează pot deveni porţi de intrare pentru microbi.

Înainte de a pregăti copilul de baie, asigură-te că ai la îndemână tot ce-ţi trebuie pentru îmbăiere (şampon, burete, apă curată pentru clătire şi un prosop) dar şi crema pentru masaj, un scutec şi schimburi curate pentru bebeluş. Şi asta pentru că vei avea doar o mână mobilă, cealaltă fiind în permanenţă pe bebeluş (susţinându-i capul). Se începe cu ochii, se şterge restul feţei şi capul şi se coboară în zona scutecului. Zona inghinală a copilului trebuie curăţată întotdeauna dinspre faţă spre spate, în special la fetiţe, împiedicând astfel răspândirea germenilor.

La baiţă, insistă la cutele de sub braţe, în spatele urechilor, în jurul gâtului şi de asemenea, spală bine între degetele de la mâini şi de la picioare.

Nu uita că toate memebrele nou-născutului sunt extrem de fragile şi sensibile şi că orice mişcare bruscă îi poate face rău.

Pielea micuţului are nevoie de loţiune hidratantă după băiţă pentru a împiedica uscarea şi iritarea acesteia. Ai foarte mare grijă, însă! Pielea bebeluşului are o putere de absorbţie de 3 până la 5 ori mai mare decât cea a adultului!
Această diferenţă majoră semnifică faptul că organismul nou-născutului absoarbe în concentraţii mult mai mari produsele aplicate pe piele, de aceea alegerea produselor de îngrijire trebuie să fie făcută cu multă grijă.

Crème Lavante pentru piele sensibilă.
Gel-cremă de spălare 2 în 1 cu o bază de spălare cu 1/3 lapte nutritiv, onctuoasă şi uşor parfumată, crema de spălare pentru copii este special concepută pentru pielea delicată a nou-născuţilor, bebeluşilor şi copiilor. Menţine filmul hidrolipidic al pielii, acţionând fără să usuce pielea sensibilă a copiilor. Ideală pentru corp, faţă, scalp. Nu irită ochii!

Comments

comments