Bebe creşte!

promo-62

La început, bebeluşul tău are abilitatea de a sta întins pe spate în pătuţul său şi să dea din picioruşe şi mânuţe de colo-colo. Dar înainte de prima sa aniversare va fi învăţat cum să-şi pună micul trupşor în mişcare, iar tu vei fi uimită de felul în care micuţul tău îşi coordonează şi îşi controlează mişcările. Odată ce merge, va fi destul de greu să-ţi reaminteşti de unde a început totul!

Capul sus

Totul începe cu susţinerea capului. Dezvoltarea muşchilor gâtului reprezintă un pas important pentru ceea ce înseamnă controlul corpului. În primele săptămâni, gâtul micuţului tău va fi foarte nesigur, însă plasat pe burtică, micuţul va învăţa cum să-şi susţină capul. În jurul vârstei de 3 luni, copilul are abilitatea de a întoarce capul dintr-o parte în alta pentru a te căuta cu privirea pe tine sau jucăria preferată. Şi aceste mişcări ajută la întărirea muşchilor gâtului. La vârsta de 4 luni, micuţul tău ar trebui să-şi susţină singur capul.

Rostogolirea

În timp, micuţul va aborda metoda sa personală de a înainta pe podea. Pentru unii bebeluşi, rostogolirea este o abilitate pe care o stăpânesc în jurul vârstei de 7 luni. Cu puţină practică, bebeluşul va observa că prin împingere se poate proiecta înainte către ţinta pe care şi-a propus-o!

Stă în funduleţ

Aceasta se întâmplă ceva mai târziu decât rostogoirea, între 6 şi 8 luni. Deşi se folosesc aceeaşi muşchi, se pare că poziţia şezând cere mai multă coordonare. Aşadar la vârsta de 8 luni, micuţul tău se va susţine fără ajutorul tău. De acum începe să se prindă cu braţele şi să-şi împingă corpul, astfel încât va avea perioade scurte când va sta singur în picioare.

Echilibrul

Tu îl laşi să facă un pas singur, apoi îl mai prinzi un pic, pentru a se simţi în siguranţă. Cu cât bebeluşul devine mai încrezător, va fi din ce în ce mai independent în mişcările pe care le face. Majoritatea bebeluşilor încep să meargă între 8 şi 18 luni, aşa că nu trebuie să-ţi faci griji – fiecare bebeluş cu ritmul său! Deşi la început paşii micuţului tău pot părea nesiguri, curând nu vei reuşi să ţii pasul cu el!

Comments

comments