Bebe plânge. Are colici?

promo-37

Bebe plânge tot timpul. Te întrebi şi tu dacă poate avea colici? Dar ce sunt colicii? Ei bine, acesta este un termen folosit pentru a traduce un plâns neconsolabil, la un bebeluş, altfel, sănătos. Dacă micuţul tău are mai puţin de cinci luni şi plânge chiar şi ore în şir, mai mult de trei zile pe săptămână, timp de cel puţin trei săptămâni, ei bine, atunci ai un bebeluş cu colici.

Colicile bebeluşilor, în primele luni de viaţă, sunt o adevarată “încercare” pentru fiecare mamă, însă nu trebuie să te îngrijorezi, întrucat nu reprezintă un pericol pentru sănătatea sugarilor.

Semnele colicilor: Colicii intervin când bebeluşul împlineşte vârsta de două, trei săptămâni. De obicei, micuţul plânge când are scutecul ud, îi este foame, este speriat sau obosit, însă un copil cu colici plânge excesiv, de obicei aproximativ la aceeaşi oră din zi (de cele mai multe ori după-amiaza târziu, spre seară). Dacă micuţul tău suferă de colici, plânsul său este strident, prin comparaţie cu plânsul obişnuit, şi începe şi se termină foarte brusc. Deşi cauzele colicilor nu sunt încă pe deplin cunoscute, în ultimii ani devine tot mai evident rolul dezechilibrului florei intestinale în apariţia colicilor.Printre semne mai poţi identifica: mânuţele încleştate, arcuirea spatelui, frecarea picioruşelor şi eliminarea gazelor în timp ce plânge.

Cât durează? Din fericire, există o luminiţă la capătul tunelului. În mod normal starea bebeluşului cu colici se îmbunătăţeşte considerabil în jurul vârstei de trei, patru luni. La vârsta de patru luni, un procentaj de peste 80% din bebeluşi depăşesc etapa colicilor abdominale. Procentajul rămas mai poate trece prin această perioadă pentru încă o lună. Şi da, tunelul acesta pare cam lung! Între timp trebuie să înveţi să detectezi metodele prin care îţi poţi linişti bebeluşul şi să îl ajuţi să treacă şi el mai uşor prin această perioadă dificilă de adaptare. Pentru părinţi poate fi cu adevarat stresant, de aceea este bine, atât pentru tine, cât şi pentru bebeluş, să îţi menţii calmul, să ai un car de răbdare, iar atunci când simţi că nu mai poţi, roagă-ţi partenerul sau o rudă/prieten să îngrijească micuţul cât timp iei o gură de aer proaspăt.

Să cer sfatul medicului? Da, este o idee bună să ai o discuţie cu medicul pediatru despre plânsul neconsolabil al micuţului. Aceasta poate elimina cauzele posibile, precum probleme intestinale sau infecţii urinare şi va verifica dacă cel mic este hrănit bine şi ia în greutate corespunzător. De asemenea îţi va prescrie cel mai bun tratament care te ajută să depăşeşti mai uşor această perioadă şi îi va alina durerile celui mic.

Doză unică: 5 picături/zi de Protectis® contribuie la echilibrarea florei intestinale şi reduce semnificativ timpul de plâns al bebeluşului cu colici. Bine tolerat, natural şi uşor de administrat încă din prima zi de viaţă.

 

Comments

comments