Beneficiile unui centru de activităţi

promo-17

În jurul vârstei de 8-9 luni, fiecare mămică se gândeşte să aducă ceva nou în viaţa micuţului său, care să îl ajute la stimularea fiecărei etape de creştere, încurajând în felul acesta o dezvoltare sănătoasă pe care fiecare mamă şi-o doreşte pentru copilul său. Orice noutate din viaţa micuţului, fie că este o jucărie, fie că este o întâmplare, contribuie la creşterea sa armonioasă.
Activităţile motorii pot fi stimulate prin platforma de sărituri, iar cele cognitive prin interacţiunea cu jucăriile. Astfel că micuţul nu numai că învaţă să-şi susţină trupul şi încet-încet, să înţeleagă că poate face paşi dar îşi stimulează şi creativitatea cu ajutorul platformei de sărituri, prin jocuri multiple. Ca mamă, pot spune că am căutat un produs care să-i aducă fetiţei mele toate beneficiile şi care să întrunească şi indicaţiile medicilor. Există o controversă pe tema premergătoarelor, medicii din Academiile Pediatrice poziţionându-se împotriva acestora. S-a ajuns la concluzia că motivul pentru care nu susţin utilizarea acestor produse de stimulare a mersului bebeluşilor este acela că din cauza premergătoarelor au loc mii de accidente în fiecare an.
Unii pediatri susţin că premergătoarele nu ajută copiii să meargă mai repede, ci dimpotrivă le îngreunează controlul normal al muşchilor şi dezvoltarea mentală. În acelaşi timp, alţi medici susţin că dacă dispui de un spaţiu cum ar fi un living cu o suprafaţă mare, fără trepte şi diferenţe de nivel, atunci micuţul se poate bucura de premergător pentru aproximativ 20 de minute pe zi. Aceasta mai mult ca o metodă de distracţie, deoarece pentru a deprinde abilităţile mersului, cel mic trebuie să înţeleagă greutatea şi efortul care se depun pentru a face paşi. Este un stadiu foarte important pentru dezvoltarea rezistenţei, a coordonării mişcărilor şi a echilibrului.
Centrele de activităţi permit celor mici să se rotească, să ţopăie şi să stea în poziţie verticală, dar în acelaşi timp să fie în siguranţă. Mulţi părinţi se întreabă dacă aceste centre de activităţi nu fac rău coloanei vertebrale sau şoldurilor celui mic. Ei bine, medicii ne liniştesc şi susţin că nu există nicio grijă pe care ar trebui să ne-o facem în legătură cu aceste produse. Evident că există dezavantajul ca micuţul să nu-şi poată vedea picioarele, astfel încât nu poate învăţa din propriile sale mişcări. Cu toate acestea, centrele de activităţi sunt recomandate în detrimentul premergătoarelor, deoarece îl ajută pe bebe să înţeleagă ce înseamnă echilibrul.
Foarte multe centre de activităţi vin la pachet cu o mulţime de jucării care aduc un plus pentru distracţia celui mic dar şi pentru stimularea creativităţii acestuia. Micuţul poate învârti bile, apăsa butoane, asculta muzică, sau poate ronţăi diverse jucării de dentiţie. Toate acestea îl ajută să exploreze texturi diferite, să înţeleagă sunetele şi mişcările, şi cel mai important, să îl menţină într-o stare continuă de bucurie.

Culori şi jucării vesele, interactivitate marca Oball – toate combinate într-o platformă de sărituri, concepută special pentru a-i antrena până şi pe cei mai energici bebeluşi.
Obounce stimulează fiecare etapă de creştere a bebeluşului: activităţile motorii sunt încurajate de platforma de sărituri, iar cele cognitive de jucăriile marca Oball, a căror scop principal este dezvoltarea creativităţii celor mici, încă din primele luni de viaţă.

Comments

comments