Bine ne-am regăsit în 2017!

editorial-ianuarie-2017

Ați început să vă faceți planurile de vacanță pentru 2017? Știm că e devreme, dar lucrurile bune din timp se pun la cale. În cazul în care doriți să evadați preț de câteva zile într-un loc în care numai cu avionul se poate ajunge și aveți temeri în privința reacțiilor bebelușului referitor la acest mijloc de transport, găsiți în paginile rubricii „În vacanță“, o serie de sfaturi și sugestii tematice.

O călătorie, de data asta animată, ne propune și Elena Gheorghe în interviul pe care ni l-a acordat. Ne-a vorbit despre cel mai recent proiect al său, în care cântăreața a interpretat melodia „Timpul meu“ de pe coloana sonoră a serialului „Elena din Avalor“, dar și despre relația cu Nicholas, băiețelul ei. „Acum, de când am devenit mămică, simt că retrăiesc copilăria într-un mod mult mai ludic. Am redescoperit viaţa şi ce înseamnă fericirea. În momentul în care a venit Nicholas pe lume, a avut loc acel <<declic>>, mi-am dat seama că fericirea este, de fapt, prezentul. Din prima clipa în care l-am văzut am simţit acea chimie profundă între noi doi şi am început să trăiesc prin el şi să îmi amintesc de mine exact aşa cum eram înainte să devin conştientă de toate responsabilităţile vieţii şi ale societăţii şi să trăiesc senină ca atunci“, ne-a mărturisit ea.

În cazul în care ați aflat de curând că veți aduce pe lume un copil, este imposibil să nu vă fi pus cel puțin una dintre următoarele întrebări: „De ce îmi este somn tot timpul?“, „Când trebuie să-mi anunț familia și prietenii că voi avea un copil?“, „Am voie să fac plajă?“, „Dar sport?“. Găsiți răspunsurile în interiorul articolului de la rubrica „Sarcină“!

Sugarii au și ei un material care descrie problemele cel mai des întâlnite în rândul nou-născuților, referitoare la piele. De la culoarea gălbuie a tegumentelor, până la petele roşii sau alburii, vedem pe pielea bebeluşului diverse semne care ne pot speria. Important este să nu intrăm în panică! Textul de la paginile „Sugar“ vine cu explicații concrete, sfaturi și sugestii.

„De ce mint copiii?“ – bună întrebare! Ca să găsim un răspuns, ar trebui să facem, înainte de toate, un test de sinceritate și să ne întrebăm de ce minţim şi noi, adulţii. Minţim pentru că vrem să ne protejăm sau să îi protejăm pe cei din jur de o realitate mai puţin confortabilă. Minţim pentru că nu avem curaj să spunem lucrurilor pe nume sau pur şi simplu pentru că ne-am obişnuit aşa. De ce mint copiii însă, aflați citind textul de la rubrica intitulată „Copil“!
Să ne reauzim cu bine!
Revista „Copii și Părinți“

Comments

comments