Bucuria de a fi părinte nu are vârstă

Pentru majoritatea viitoarelor mămici (sau viitori tătici) aflarea sexului copilului este o mare sursă de curiozitate. Dorința de a ști dinainte ce sex va avea copilul a alimentat cele mai inventive mituri populare: de la ce formă are burta și cât de puternice sunt grețurile de dimineață, până la tipul poftelor culinare sau cât de activ este fătul, oamenii nu au încetat să pună pe seama acestor detalii dacă graviduța va aduce pe lume o fetiță sau un băiat. Ce se întâmplă, însă, din punct de vedere medical? Cum bobul de viață din uter se transformă în băiat sau în fetiță? Găsiți răspunsul în articolul de la rubrica Sarcină, intitulat „Luna a patra: sexul copilului și sarcina gemelară“.

Interviul special ne aduce o mămică… specială. Irina Manolache este autoarea blogului mamala40deani.ro și mamă a doi copilași, Thea și Petru. Dacă vă apropiați de 40 de ani și ați intrat în panică pentru că nu ați adus încă pe lume un bebeluș, răspunsurile Irinei la întrebările noastre vă vor convinge că fiecare minune are timpul ei și că bucuria de a fi părinte nu are vârstă. „Sigur că există frici, sigur că sunt mai mari ca la vârste mai tinere, însă un doctor bun, care să recomande analizele potrivite, cu care să comunice bine, face minuni. Așadar, curaj!, se poate. Eu sunt un exemplu și ca mine sunt din ce în ce mai multe femei din ziua de azi care, din diverse motive, ajung să facă copii mai târziu“, ne-a spus ea.

Calendaristic, este deja primăvară, iar primăvara începem să ne facem planuri de călătorii. Articolul „10 motive pentru care e bine să plecăm în vacanțe cu copiii“ (rubrica „În vacanță“) vă va determina să vă faceți mai repede bagajele. Dacă un copil se bucură când merge în vizită la prietenii de familie, deoarece schimbă mediul de acasă și interacționează cu alți oameni, imaginați-vă cum e să meargă în alte orașe sau alte țări! Nu mai stați pe gânduri, nu există fericire mai mare pentru cei mici decât să plece la drum cu tati și cu mami. Călătorind, descoperă locuri și oameni noi, învață să se adapteze, își pun la încercare creativitatea, își satisfac curiozitatea. Se întorc acasă cu amintiri și cu un bagaj uriaș de informații.

Nu ratați nici textele de la paginile „Naștere“, „Sarcină“, „Nutriție“, „Copil“, „Sfatul medicului“, „Educație“! Fie că ești deja părinte, urmează sau îți propui să devii, găsești răspunsuri la cele mai variate întrebări pe care ți le-ai putea pune. Vă dorim o primăvară cu soare mult pe cer și în suflet!

Cu drag, revista „Copii și Părinți“

Comments

comments