Camera lui bebe – cel mai sigur loc!

promo_62

Foarte multe incidente, care se pot întâmpla în camera celui mic, nu sunt tocmai evidente sau previzibile. Ţi-am pregătit o listă, tocmai pentru a nu rata nimic.
Designul unei camere de vis pentru bebe nu ţine numai de alegerea unor culori drăguţe pentru vopseaua de pe pereţi. Este adevărat că e simplu să te laşi prinsă în toate aceste lucruri drăgălaşe, dar trebuie să te asiguri că spaţiul, pe care îl pregăteşti, va fi unul sigur pentru bebeluşul tău. Accidentele petrecute în casă trimit 2 milioane de copii, sub vârsta de 4 ani, la camera de urgenţă a spitalelor, în fiecare an. Înainte ca micuţul tău să ajungă acasă, asigură-te că este totul în siguranţă!

Ia-ţi notiţe referitor la pătuţ – Reţine că spaţiul dintre barele pătuţului nu trebuie să fie mai mare decât mărimea unei doze de suc, tocmai pentru a nu exista riscul ca cel mic să-şi prindă capul între ele. Verifică să nu aibă colţurile cu aplicaţii decorative, în care cel mic ar putea să-şi agaţe hainele, şi unde poate exista pericol de strangulare.

Departe de fereastră

Aranjează camera în aşa fel încât pătuţul să nu fie plasat sub fereastră sau pe lângă alte mobile joase. Dacă sunt foarte aproape, bebeluşul s-ar putea căţăra pe ele şi poate ajunge uşor la fereastră.

Stochează inteligent

Jucăriile trebuie stocate în cutii fără capac. Dacă ai totuşi o cutie care este prevăzută cu capac, aceasta ar trebui să aibă şi o închidere cu un sistem lent, care să nu prindă mânuţa copilului. Dacă nu ai aşa ceva, gândeşte-te că o poate readapta soţul tău cu câteva materiale de la magazinul de do-it-your-self.

Fii atentă la uşă

Este indicat să ai o uşă normală, cu închidere etanşă. Uşile în formă de acordeon sunt foarte periculoase deoarece copiii pot fi prinşi în ele.

Sfaturi pentru un decor „sănătos”:

Vopseaua

Alege o vopsea pe bază de apă, ideal ar fi să alegi una care conţine o cantitate mică de compuşi volatili sau, dacă se poate, chiar deloc. Vopseşte cu geamul deschis şi aeriseşte apoi de câteva ori pe zi, mai multe zile la rând, până când orice posibili vapori periculoşi au fost eliminaţi.

Mobila

Evită mobilierul din lemn masiv, PAL sau placaj, deoarece poate conţine formaldehidă, o substanţă toxică pe care o regăsim în casele noastre de zi cu zi. Aceasta poate cauza iritaţii ale nasului şi gâtului, poate duce la îngreunarea respiraţiei, precum şi la alte probleme de sănătate.

Podeaua

Orice model nou de covor poate emite compuşi organici volatili, în orice caz este bine de reţinut că cele sintetice conţin o cantitate mai mare de compuşi, decat cele realizate din fibră naturală.

Vezi tot ce mişcă! – Baby monitoarele transmit sunete şi redau imagine video dintr-o cameră în alta, astfel încât îţi poţi permite să stai cu ochii pe cel mic, indiferent în ce parte a casei te-ai afla. Monitoarele au două componente: un emiţător şi un receptor. Acestea sunt extrem de utile când cel mic nu doarme în camera părinţilor şi se trezeşte în timpul nopţii, pentru a fi hrănit sau schimbat de scutec. Când cel mic îşi face somnicul de după-masă, acest dispozitiv îţi va fi de folos, mai ales că vei fi ocupată cu treburile în casă. Pentru rezultate excelente, plasează monitorul la aproximativ trei metri de pătuţul copilului, astfel încât să surprinzi chiar şi un oftat. Poţi lua cu tine receptorul în altă cameră din casă sau îl poţi plasa pe noptiera de lângă patul tău. Monitoarele trebuie să fie destul de aproape pentru a capta o imagine clară a micuţului tău.

 

Summer Infant – Videointerfon cu TouchScreen BabyTouch Plus

 

Videointerfonul de ultimă generaţie BabyTouch Plus dispune de LCD cu TouchScreen de 9 cm care oferă posibilitatea de a modifica unghiul camerei de la unitatea parentală, precum şi de a face Zoom – totul pentru acurateţea maximă a imaginii.

Caracteristici:

  • Videointerfon digital cu LCD de 9 cm, echipat cu tehnologia TouchScreen;
  • Foarte uşor de utilizat graţie sistemului TouchScreen (similar SmartPhone-ului), astfel că orice setare poate fi modificată cu o simplă atingere a ecranului;
  • Ecranul TouchScreen permite setarea luminozităţii, rotirea camerei bebeluşului, setarea funcţiei Zoom, etc.;
  • Posibilitatea de a mări imaginea, de la unitatea parentală graţie funcţiei ‘Zoom’;
  • Afişarea temperaturii pe ecran;
  • Sistem audio dual: părintele poate să-i vorbească bebeluşului;
  • Tehnologie digitală cu rază de acţiune de până la 200 m, în interiorul casei;
  • Sistem anti-interferare, 100% digital,care îşi scanează singur frecvenşa cea mai convenabilă, pentru evitarea interferenţei;
  • Posibilitatea ca părintele să-i vorbească bebeluşului pentru a-l linişti;
  • Videointerfon cu 3 funcţionalităţi, poate fi utilizat ca interfon, monitor de mişcare în timpul nopţii, videointerfon;
  • Posibilitatea de dezactivare a funcţiei Video – convenabilă în special pe timpul nopţii;
  • Led care indică mişcarea bebeluşului/ zgomote emise în aria lui (funcţie utilă în special noaptea). Acest indicator luminos funcţionează atunci când nu doriţi să porniţi funcţia sonoră a interfonului.