Cariera de mămică, întotdeauna un succes!

interviu-12

Diana Bişinicu, o bine-cunoscută prezenţă în showbizul românesc, ne împărtăşeşte în numărul de mai al revistei noastre, cum poţi fi o mamă model, dar în acelaşi timp, cum să nu îţi neglijezi cariera.

Cum a fost sarcina? Ai avut greţuri, pofte?

Nu pot spune că am avut o sarcină uşoară, dar nici nu mă pot compara cu femeile care au fost nevoite, realmente să stea la pat. Primul trimestru a fost dificil din cauza greţurilor şi ameţelilor, însă starea de disconfort a fost amplificată din luna a 5-a, când durerile de coloană cauzate de hernia de disc deja existentă, mi-au pricinuit situaţii nu tocmai plăcute. La capitolul pofte, norocosul a fost soţul meu, deoarece l-am trezit doar de 2 ori în miezul nopţii pentru a-mi cumpăra zacuscă şi castraveţi muraţi. Alimentul care nu mi-a lipsit de la nicio masă în decursul celor 9 luni a fost ardeiul iute.

Cum te-ai pregătit pentru naştere? Ai făcut cursuri pentru viitoarele mămici?

În timpul celor 9 luni am avut foarte multe insomnii, pe care încercam să le depăşesc într-un mod constructiv, citind şi informându-mă despre fiecare lună a sarcinii, dar şi despre primul an de viaţă al bebeluşului. M-am documentat atât de mult, încă sunt de părere că puteam să ofer chiar eu însămi cursuri altor mămici.

Cum a fost naşterea? Chiar este un eveniment pe cât de emoţionant pe atât de dureros, cum spun multe mămici?

Naşterea este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla în viaţa unei femei. Din cauza herniei de disc pe care o am la nivel lombar, nu am avut voie să nasc pe cale naturală, cu toate că mi-aş fi dorit foarte mult. Chiar dacă după operaţia de cezariană am avut dureri timp de două săptămâni, momentul în care s-a născut fiica mea, emoţia pe care am simţit-o şi secundele în care i-am dat binecuvântarea, îmi vor rămâne implementate în memorie tot restul vieţii.

Eşti într-o formă de invidiat, spune-ne despre dieta pe care ai abordat-o în timpul sarcinii şi după naştere!

Mulţumesc frumos! Am recurs la câteva diete, am luat şi câteva suplimente alimentare, am făcut şi masaje, dar activitatea mea fizică se numeşte Riana.

 

Descri-o în câteva cuvinte pe Riana. Cu cine seamănă?

Riana este o fetiţă minunată, extrem de veselă, vioaie, inteligentă, foarte curioasă şi independentă, dar şi mofturoasă, când vine vorba de mâncare.
Ca şi trăsături este o combinaţie între noi doi, însă privirea tatălui ei te izbeşte atunci când o zăreşti la prima vedere.

În opinia ta, o mămică trebuie să aleagă între carieră şi viaţa de familie?

Voi spune un NU vehement! Înainte de a veni fetiţa mea pe lume, eram o workaholică înrăită şi consideram că eu trebuie să fiu o femeie de carieră, iar acest lucru mă împlinea pe deplin. Însă m-am căsătorit, şi dragostea soţului meu,  stabilitatea familiei noastre şi minunea pe care am adus-o pe lume, mi-au răsturnat priorităţile transformându-mă în mamă, soţie, dar şi femeie de carieră. Încerc să nu neglijez niciuna dintre laturile care formează totul din mine.

Pe lângă cariera în muzică, mai ai şi o afacere de succes, spune-ne despre ce este vorba.

Este vorba despre Charleroi by Diana Bişinicu, un brand care oferă spre comercializare peste 1500 modele de verighete, inele de logodnă, dar şi bijuterii pentru doamne şi domni.

Dacă fiica ta ar dori să îţi urmeze drumul în muzică, ce ai sfatui-o să facă?

Educaţia pe care i-o voi implementa va fi bazată pe principiile şi valorile armâneşti care se bazează pe demnitate, respect de sine, corectitudine, dar mai ales pe iubirea şi respectul faţă de originea noastră. Dacă va avea această bază, ştiu sigur că nimeni şi nimic nu o va face să ţină vreodată capul plecat.

Cum se desfăşoară o zi de duminică în familia voastră? Cum o petreceţi? Cum vă jucaţi? Ce-i place Rianei să facă?

Duminica este o zi pe care o petrecem la fel ca celelalte zile când suntem acasă împreună. Ne jucăm cu Mickey Mouse, preferatul ei, dar şi cu celelalte jucării pe care le are, ne pitim şi facem bau, ne plimbăm în parc, mergem la spaţii de joacă pentru bebei, şi mai nou de când a început să meargă singură, stăm cu sufletul la gură să nu se lovească de obstacolele periculoase.

Pe 27 februarie micuţa Riana a împlinit un anişor, iar voi i-aţi organizat o petrecere fastuoasă, a ieşit totul aşa cum aţi dorit?

Mi-am dorit ca peste ani şi ani, când va privi dvd-urile, să spună că mama ei i-a organizat cele mai frumoase evenimente din viaţa ei. Practic, petrecerea de tăiere a moţului a fost asemenea unui botez, de care, atât noi, cât şi invitaţii, ne-am bucurat pe măsură.

Viziunea ta despre a fi mamă era diferită când doar îţi imaginai lucrul acesta? Ţi-a adus noul statut, de mamă, vreo schimbare în mentalitate, în abordarea lucrurilor?

Mama mea este cea mai devotată mamă care există pe pământ şi luând exemplul ei de-a lungul timpului, valorile despre perfecţiunea unei mame mi le-am format din copilărie până în ziua în care am născut-o pe Riana.

Comments

comments