Cât de important este să îi citeşti bebeluşului

educatie_ianuarie

Cititul cu voce tare bebeluşului încă din vremea în care se află  în pântece, devine o experienţă specială pentru tine, întărind legătura dintre voi doi. Cercetările au arătat că nou născuţii răspund la sunetul vocii mamei, aşa cum el a sunat în perioada în care erau în pântece. Datorită acestei recunoaşteri, mulţi experţi consideră că cititul are numeroase beneficii, inclusiv educarea copilului de foarte devreme, fiind în acelaşi timp o unealtă foarte eficientă pentru calmarea şi liniştirea micuţului, pe măsură ce creşte.

CUM ÎI INFLUENŢEAZĂ CITITUL PE SUGARI

Cititul reprezintă o excelentă formă de stimulare a activităţii cerebrale a copilului, ca să nu mai vorbim de faptul că este un mijloc ideal de relaxare a micuţului.
Cercetările au arătat că bebeluşilor cărora li s-a citit o anume poveste în mod continuu, vor răspunde într-o manieră calmă de câte ori vor auzi această poveste. Acest răspuns ar putea ajuta părinţii să-şi calmeze copilul înainte de ora de culcare sau de somnul de după-amiază. 700-501
Chiar dacă pare greu de crezut, până la vârsta de 1 an, un copil căruia i s-au citit povestioare va avea deja învăţate toate sunetele necesare limbajului pentru momentul când va începe să vorbească. Pe măsură ce aude din ce în ce mai multe cuvinte, ele încep să compună în mintea lui o reţea vastă, din care îşi va forma vocabularul.

SFAT

Ca să faci loc acestei activităţi în programul zilnic, poţi lăsa cititul pentru seara, înainte de culcare, când micuţul se pregăteşte de somn. 700-501
Stabilirea unei rutine te va ajuta, deoarece îşi va fi mai simplu să-l calmezi atunci când plânge sau e agitat şi îl vei obişnui cu orarul de somn.

Comments

comments