Cătina şi mierea de albine

Atât cătina, cât şi mierea de albine sunt nişte energizante naturale extraordinare, iar combinaţia dintre cele două alimente nu poate decât să ajute.

Cătina este bine cunoscută în primul rând datorită cantităţii crescute de vitamine (vitamina C, complexul de vitamine B şi vitamina A), cât şi datorită multitudinii de substanţe active. Studiile arată că un consum de cătină ajută în creşterea imunităţii organismului, iar consumul de cătină sub supraveghere medicală poate trata sau ameliora numeroase boli, unele chiar foarte grave.

Însă cătina, ca fruct, este consumată destul de greu de către copii şi adulţi, din cauza gustului său astringent. Atunci, s-a căutat o combinaţie prin care consumul de cătină să fie mai plăcut.
În acest mod s-a născut combinaţia de miere de albine cu cătină, combinaţie ce îmbină toate proprietăţile celor două produse.

Preparare miere de albine cu cătină

Se spală fructele de cătină şi se lasă la zvântat, apoi se toarnă într-un borcan (aproximativ două treimi din volumul acestuia). Peste cătină se adaugă miere până la umplerea recipientului. Se lasă la macerat timp de aproximativ 10 zile (la rece), perioadă în care se amestecă zilnic cu o lingură de lemn.
Produsul astfel obţinut se ţine la rece şi se consumă zilnic, câte o linguriţă pe stomacul gol.

Proprietăţile mierii de albine cu catină

În acelaşi timp, consumul regulat al acestui amestec întăreşte sistemul imunitar, reface organismul obosit, vindecă unele alergii, gastritele, etc.
Mierea de albine cu catină se poate prepara uşor în casă, după amestecul sus prezentat, sau poate fi cumpărată de la magazinele de profil. Şi în mediul online găsim numeroase anunţuri de vânzare de cătină cu miere de albine, însă vă recomandăm să aveți grijă de unde cumpăraţi acest produs, deoarece poate fi contrafăcut (cel puţin mierea din produs).

Este mierea un aliment alergen?

Mierea de albine este un produs rezultat în urma colectării și procesării nectarului diverselor flori de către albine. Din cauza acestui lucru, persoanele alergice la polenul florilor pot avea dificultăți în a o consuma. Pentru copiii în a căror familie există un istoric cu privire la acest tip de alergie, ar fi bine să se amâne consumarea mierii de albine cât mai mult, iar în momentul în care se întâmplă, să fie atent urmăriți.

Comments

comments