Ce beneficii are plimbarea în aer liber pentru bebeluşi

noutati-6

Dragi părinţi, copiii simt nevoia să iasă la aer asemeni unui adult, aşadar, e bine să ţineţi cont de acest aspect şi să vă conformaţi ca atare, pentru că o plimbare în aer liber poate avea efecte benefice atât pentru somnul copilului cât şi pentru liniştea voastră. Plimbările le fac bine bebeluşilor deoarece le întăresc sistemul imunitar prin expunerea la diferiţi viruşi şi microbi. De asemenea aerul şi lumina soarelui sunt necesare pentru buna funcţionare a organismului celui mic.

Cel mai important este să nu îl scoateţi la plimbare dacă este prea cald sau prea frig afară.
În rest, puteţi fi siguri că aerul curat într-o după-amiază plăcută îi va face foarte bine. Nu uitaţi ca înainte de fiecare plimbare bebeluşul să fie hrănit şi schimbat de scutec, pentru a nu te confrunta cu situaţii greu de rezolvat în public. Dacă veţi fi afară cu el mai mult de o oră, trebuie să aveţi grijă să luaţi cu voi în bagaj orice aveţi nevoie. Iată ce ar trebui să conţină o geantă completă pentru o plimbare cu bebe: câteva scutece şi cremă pentru iritaţiile provocate de scutec, şerveţele umede, serveţele uscate şi o baveţică, şerveţele sau gel antibacterian, un rând de hăinuţe de schimb pentru bebe, suzeta şi o jucărie, ceva de mâncare şi apă pentru tine.

Cum trebuie să îl îmbrăcaţi pe bebe atunci când ieşiţi la plimbare?

Greşeala multor părinţi este să îl îmbrace mult prea gros pe bebeluş. Este adevărat, sistemul lui de apărare nu este încă suficient dezvoltat, dar îmbrăcămintea prea groasă nu va face altceva decât să creeze bebeluşului o stare de disconfort, din cauza transpiraţiei şi mişcărilor încetinite de grosimea hainelor. Într-o seară răcoroasă de vară, trebuie să îi acoperiţi capul, picioarele şi mâinile. Va avea nevoie de acelaşi tip de haine ca şi un adult, nu mai mult. Când afară este cald, alege haine din materiale naturale, care lasă pielea să respire, cu o croială lejeră, dar care să îi acopere cât mai mult din corp.

Căruţul bebeluşului tău este mai mult decât un mijloc de transport. Atunci când pleci cu micuţul tău la plimbare, căruciorul este aproape ca o maşină. În el depozitezi numeroasele lucruri de care ai nevoie în clipa în care ieşi pe uşă împreună cu cel mic.

Comments

comments