Ce face bebe în primele luni?

promo-27

În primele trei luni ai impresia că bebeluşul tău nu ştie să facă altceva în afară de a plânge. Ei bine, dacă ai reuşi să treci peste acest mic impediment şi să-i distragi atenţia către lucruri care îl pot ajuta în dezvoltarea sa fizică, psihică şi socială, cu siguranţă zilele voastre împreună ar părea ceva mai dinamice. Iată ce poţi face!

Exersează cu bebe:

Statul pe burtică! Este foarte bine să stea cât mai mult pe burtică, pentru că de fiecare dată când îşi ridică micuţul căpşorul exersează la maxim muşchii gâtului. La vârsta aceasta bebeluşul tău poate începe să se lungească mai degrabă decât să se îngraşe. Asta se întâmplă pentru că muşchii săi cresc iar oasele se întind cu repeziciune.

Să-şi vadă faţa! Cumpără o oglindă realizată dintr-un material care nu se sparge şi atârn-o într-un loc la îndemâna lui bebe, pentru a se analiza în fiecare zi. Va adora această activitate şi îi va dezvolta foarte mult latura socială. Este bine să ştii că în această perioadă începe să analizeze feţele pe care le vede, ca pe un întreg, fără să se mai focuseze doar pe gură sau numai pe ochi.

Zâmbeşte-i şi vorbeşte-i! Vorbeşte-i teatral: uşurel, piţigăiat, pe tonuri exagerate – o să adore asta! Zâmbeşte tu, pentru că aşa va învăţa să zâmbească şi el – te va copia întocmai! Nu uita că bebeluşul îşi iubeşte vocea mai mult decât oricare altă voce, pentru că îi reaminteşte de mâncare, confort şi căldură.

Distracţia într-un centru de activităţi – fie că alegi o salteluţă de activităţi, fie că optezi pentru un balansoar, este foarte important ca micuţul tău să stea în mare parte în acelaşi loc în care tu îţi desfăşori o activitate. Nu uita că este foarte interesant pentru cel mic să schimbe atmosfera, aşadar dacă îl duci după tine, prin diferite camere ale casei, îl poţi ţine într-un balasoar cu activităţi şi în felul acesta cel mic îşi va dezvolta mult mai rapid capacităţile de comunicare şi abilităţile fizice şi psihice.

New Rock in the Park™ se balasează uşor faţă-spate sau poate fi blocat pentru a fi utilizat în poziţie statică.
Balansoarul poate fi uşor transformat într-un scaun pe care bebeluşul (şi mai apoi copilul) îl va folosi cu plăcere. Şezutul balansoarului poate fi ajustat în 2 poziţii, pentru confortul maxim al bebeluşului, iar bara de jucării poate fi îndepărtată – pe măsură ce copilul creşte.

Comments

comments