Cele mai bune exerciții după naștere

Deși probabil traversezi cea mai frumoasă perioadă din viața ta, parcă îți este dor de silueta frumoasă pe care o aveai înainte de sarcină. Și, chiar dacă ești nerăbdătoare să revii la greutatea inițială, trebuie să știi că acest lucru nu se va petrece peste noapte și că este nevoie de câteva minute bune de mișcare în fiecare zi. A te înfometa nu este o soluție, în special în această perioadă a vieții tale, motiv pentru care îți propun 5 exerciții după naștere ușoare și eficiente, care te vor ajuta să fii cea mai frumoasă proaspătă mămică!

Totuși, trebuie să ții cont de un lucru: este recomandat să lași să treacă 6 săptămâni după naștere înainte de a te supune unui efort fizic de acest tip. Desigur, depinde și de tipul de naștere (naturală/ cezariană) și de starea ta fizică, deci pentru a merge la sigur este bine să îți întrebi medicul.

Cele mai bune exerciții după naștere:

  1. Întinde-te pe spate pe o salteluță de gimnastică, genunchii îndoiți, tălpile pe podea, brațele pe lângă corp.
    Încordează abdomenul și fesele și ridică fundul de pe podea, împingând în tălpi, astfel încât să formezi o linie dreaptă între genunchi și umeri. Rămâi în această poziție câteva secunde, apoi coboară-ți corpul și repetă mișcarea.
    Este recomandat să faci 1-3 seturi a câte 15-20 mișcări.

2. Întinde-te pe spate cu genunchii îndoiți la 90°, tălpile în aer, gambele paralele cu solul.

Așează mâinile la ceafă și ridică umerii de la podea. Întinde picioarele în sus, așează o gleznă peste cealaltă și întinde și brațele. Menține poziția și schimbă poziția picioarelor între ele de 8-10 ori.
Revino la poziția de start și repetă setul odată sau de 2 ori.

3. Această mișcare este puțin mai dificilă, dar și mai eficientă.

Așează-te pe vine, genunchii apropiați, palmele pe podea în fața genunchilor.
Dintr-o mișcare, întinde picioarele în spate și adoptă poziția de flotare. Fără pauză, inversează mișcarea, revenind la poziția de start, apoi ridică-te în picioare.
Execută 2-3 seturi a câte 5-10 mișcări. Primele îți vor părea dificile, dar te vei obișnui rapid.

Comments

comments