Cele mai bune metode de tratare a iritaţiei de scutec

 

promo-februarie-2014-2

Dacă ai observat că micuţul tău deja are o iritaţie de scutec, nu te impacienta, nu este nevoie sa mergi urgent la medic. Urmează paşii de mai jos pentru a ştii ce este de făcut:

Păstrează funduleţul bebeluşului cât mai uscat şi curat, schimbându-i scutecul frecvent.
La fiecare schimbare de scutec, curăţă-i bine zona intimă. Nu folosi şerveţele care conţin alcool sau alte substanţe parfumate. Pentru o curăţare blândă poţi folosi apă caldă şi tampoane de bumbac. Foarte important este să tamponezi zona cu blândeţe, deoarece prin frecare, iritaţia se intensifică!

Foloseşte o cremă care formează o barieră protectoare pentru piele, după fiecare schimbare de scutec,
Pentru o mai bună circulaţie a aerului, foloseşte un scutec un pic mai mare sau pune-i-l mai larg.

Atunci când temperatura bună permite, ţine bebeluşul pentru o perioadă de până la două ore fără scutec sau cremă protectoare, deoarece expunerea la aer va grăbi vindecarea. De asemenea, pe timpul verii, poţi lăsa bebeluşul să doarmă în funduleţul gol, iar pentru a proteja salteaua poţi folosi o bucată de scutec impermeabil.

SFAT

Cum prevenim iritaţia de scutec?
Cea mai bună metodă de prevenţie este păstrarea unui funduleţ uscat, implicit schimbarea scutecelor de fiecare dată când este nevoie. Nu uita că şi detergenţii cu care speli hăinuţele celui mic pot conţine substanţe parfumate care pot irita pielea copilului. Un factor important care previne iritaţiile este alăptarea naturală, deoarece prin aceasta bebe va avea o toleranţă crescută la infecţii în general, ceea ce înseamnă că nu va necesita antibiotice, care conduc la iritaţii.

De ce face micuţul tău iritaţie de scutec? Ei bine, aceasta poate fi cauzată de mai mulţi factori, de la un nou aliment, până la umezeala de la urină. De cele mai multe ori, bacteriile din urină se amestecă cu cele din materiile fecale şi crează o substanţă care produce iritaţia pielii sensibile a micuţului tău. De aceea bebeluşii care au diaree sunt mai predispuşi la iritaţia de scutec.

Comments

comments