Cele mai mari frici pe care le trăieşti în timpul travaliului

 

nastere-ianuarie-2014

Dacă ai întreba o femeie de ce îi este frică să nască, ţi-ar spune că pur şi simplu este îngrijorată pentru ce se poate întâmpla în timpul travaliului, dacă lucrurile iau o turnură nepotrivită. Deşi standardele medicale sunt foarte ridicate, toate aceste temeri sunt trăite la unison de către viitoarele mame, poate şi prin prisma unei reflexii a temerii de nou, pentru că naşterea, deşi este una dintre minunile neexplicate, nu este un lucru care ţi se întâmplă în fiecare zi.
Mai jos vă descriem câteva dintre cele mai întâlnite temeri pe care femeile le experimentează înainte de naştere.

EPIZIOTOMIA

Epiziotomia reprezintă intervenţia chirugicală asupra perineului. Nu mai trăim perioada în care epiziotomia reprezenta o practică des întâlnită la naştere. Astăzi, această metodă se foloseşte în cazurile de urgenţă, când nu există dilataţie suficientă pentru ca naşterea să se petreacă în paramentri normali. În aceste cazuri se preferă apelarea la epiziotomie în detrimentul utilizării forcepsului sau vacuum-ului. Discută cu medicul tău despre această procedură şi despre formele prin care ea se poate evita, sau când se apelează mai degrabă la această tehnică.teama_nastere

CEZARIANA DE URGENȚĂ

Dacă totul decurge normal, nu este nevoie să se recurgă la o naştere prin intervenţie de cezariană, însă este un fapt că acest lucru se întâmplă destul de des. România are o rată foarte ridicată de intervenții prin cezariană. O relaţie strânsă cu medicul tău, poate reduce rata de a suferi o intervenţie chirurgicală de cezariană. Este foarte important să fii bine informată şi de fiecare dată când ai întrebări, să păstrezi o relaţie bună de comunciare cu medicul tău obstetrician.
Un mare ajutor îl reprezintă şi încrederea pe care o ai în tine şi încurajarea pe care o primeşti de la cei dragi. Până la urmă, femeile sunt „construite” pentru a face față acestui proces natural al naşterii.

CORDON OMBILICAL ÎN JURUL GÂTULUI

Un procent ridicat de bebeluşi se nasc cu cordonul ombilical înfăşurat de o parte a corpului lor. Dacă te relaxezi un pic şi priveşti partea amuzantă, ai impresia că micuţul tău foloseşte cordonul ombilical pe post de eşarfă. Faptul acesta rareori cauzează probleme grave. În cazul în care cordonul strânge prea mult o parte a corpului bebeluşului şi îi cauzează o stare de stres, împreună cu medicul tău poţi decide care este cea mai bună modalitate de-a regla această situaţie.

DURERILE

Este de mare ajutor să înţelegi şi să înveţi despre percepţia durerii de naştere. Nu uita că nu este acelaşi lucru cu o durere cauzată de o lovitură sau de o rană. Nu se întâmplă nimic rău în urma durerilor puternice pe care le simţi în urma contracţiilor, asta înseamnă doar că muşchii tăi muncesc foarte intens pentru a se întinde şi a crea spaţiu pentru ca micuţul tău să se nască. Nu trebuie să te gândeşti la naştere ca la o afecţiune, este o stare de fapt şi un proces extrem de natural. Există metode de slăbire a intensităţii durerii, trebuie doar să ceri acest ajutor personalului calificat, care te va susţine şi te va ajuta atunci când te vei simţi copleşită de situaţie.

NU AJUNG LA SPITAL LA TIMP!

Acest lucru se întâmpla extrem de rar spre niciodată, cu atât mai mult cu cât vorbim despre prima sarcină. Există situații în care se poate întâmplă acest fapt, însă numai atunci când femeia întârzie procesul şi nu merge la spital, din motive numai de ea ştiute. Se întâmplă mai degrabă la sarcini ulterioare să fii prinsă nepregătită! Dacă resuşeşti să-ţi păstrezi starea de calm, nu se poate întâmpla nimic rău. Este indicat ca înainte de a naşte să te informezi cu privire la

SFAT

Nu există o metodă minune cu ajutorul căreia să poţi smulge temerile din mintea unei femei care naşte pentru prima dată. Însă dacă eşti bine informată (îţi recomandăm să citeşti bloguri, cărţi sau site-uri de specialitate) şi dacă faci o cercetare pe subiect, încă din vreme, această atitudine te poate ajuta să faci faţă evenimentelor neaşteptate! Este extrem de important să ai încredere în echipa medicală care îţi urmăreşte sarcina; odată ce aţi stabilit o relaţie relaxată, veţi putea comunica foarte bine şi poţi avea încredere să te laşi pe mâna lor, dacă ceva nu a mers conform planului.

Comments

comments