Combate stresul prin homepatie

 

sfatul-medicului-martie-2014-1

În condiţiile vieţii cotidiene din ziua de astăzi, din vremurile pe care le trăim, stres-ul este un factor dominant care determină, de cele mai multe ori, apariţia unor simptome ce ne neliniştesc, simptome care ne alarmează, simptome care ne împiedică să ne desfăşurăm activitatea.
Frica, teama, panica, fobiile sunt elemente ale unor dezechilibre ce apar de cele mai multe ori în urma unor situaţii de stres, de tensiune psihică intensă.

Ascultă-ţi corpul!

Anxietatea se manifestă printr-o frică intensă şi subită, fără temă, exprimată printr-un mare număr de semne clinice. Dominant este intensul sentiment de frică nedefinită.
Panica reprezintă o anxietate definită, are un cadru specific, frica este direcţionată: frică de câini, de şerpi, de boală, de hoţi, de singurătate, etc.  Apariţia simptomelor de Fobie reprezintă de fapt o agravare şi o cronicizare a anxietăţii. Depresia este faza de stabilizare pe termen lung sau foarte lung a anxietăţii.
Evoluţia spre cronicizare a anxietăţii se face trecând prin stări precum: agorafobie, depresie, dependenţă medicamentoasă sau alcoolică, etc.
Astfel, putem etapiza fazele evolutive în grade: gradul 1: anxietate, gradul 2: panică, gradul 3: fobie, gradul 4: depresie.
Din cele expuse până aici, putem deduce faptul că piatra de hotar dintre omul echilibrat şi cel dezechilibrat psihic este anxietatea acută. Factorul favorizant sunt stres-ul şi tensiunea nervoasă prelungită.
Dar la baza tuturor acestor modificări stă terenul, caracterul persoanei, ceea ce în homeopatie se numeşte Tipul sensibil. Căci nu toate persoanele reacţionează la fel în faţa stres-ului.

 

SFAT

Din punct de vedere biologic, stresul este ceea ce forţează un organism să se adapateze. Acest impact poate veni din interiorul cuiva sau din exterior. De cele mai multe ori atribuim stresul unor circumstanţe externe. Poate fi vorba de o hărţuire sau de grijă produsă de respectarea unor deadline-uri, sau pur şi simplu de sentimentul ca ceva ne copleşeşte. Terapiile homepate îşi propun să te ajute să depăşeşti aceste situaţii. Nu există un singur remediu pentru stres. Cel mai bun tratament se stabileşte în funcţie de experienţa unica a fiecăruia şi de caracteristicile acestuia.

Comments

comments