Cu bebeluşul prin Bucovina

in-vacanta-ianuarie-2014

Bucureşti-Sadova-484km

Când ai de făcut un drum aşa de lung cu un bebeluş de 5 luni şi jumătate, te gândeşti de două ori înainte. Cu toate astea, am auzit atât de multe lucruri frumoase despre zonă, şi despre pensiunea la care urma să stăm, încât ne-am încumetat. Şi bine am făcut! Dacă am vreun regret despre escapada noastră bucovineană, acela este că sejurul a fost prea scurt – deşi sunt ferm convinsă că dacă ar mai fi durat fie şi câteva zile,
ne-am fi întors acasă cu nişte kilograme serioase în plus!
Vacanţa împreună cu cel mic, chiar şi o mini-vacanţă cum a fost a noastră, presupune un portbagaj plin cu cele trebuincioase. Nu trebuie să lipsească hăinuţele potrivite sezonului, scutecele, şerveţele umede, (biberoanele cu formulă, dacă este cazul), prosoape şi cosmetice pentru baia micuţului, jucării şi trusa cu medicamente. Scaunul sau scoica de maşină (depinde de vârsta micuţului) este obligatoriu.
Drumul a durat puţin peste 6 ore, iar micuţul nostru a dormit mai tot timpul, iar cât a stat treaz şi-a ronţăit cu poftă mâinile şi jucărelele (de! e perioada dinţişorilor!).
Pensiunea Casa Severin este situată în inima Bucovinei, iar priveliştea pe care o poţi admira de pe terasă, sau de la geamul camerei, pare desprinsă dintr-un basm. Decorul este unul rustic, cu lemn şi pături cu motive tradiţionale, iar ospitalitatea pe care am întâlnit-o aici credeam că este doar o legendă a ţinutului. Am fost întâmpinaţi cu căldură de proprietarii pensiunii, care imediat ne-au şi pus la masă. Eu nu sunt o gurmandă, meniul meu zilnic include mâncare chinezească şi fast-food, dar cu toate acestea, am mai cerut o porţie din delicioasa supă de cartofi cu ciuperci, iar Saşa a fost de-a dreptul încântat cand i-am dat să guste de pe deget, puţin borş de fasole.
Cine are un bebeluş ştie cât de important este să prinzi două ore legate de somn. Ce pot eu să spun, este că după masa de prânz, datorită aerului curat şi tare, am dormit toţi trei până
s-a întunecat şi ne-a trezit numai gândul la plăcinta pe care doamna Olga o avea în cuptor.

Dacă prima zi a fost dedicată lenevelii, în cea de-a doua am hotărât să urcăm puţin pe munte. Rarăul ne aştepta însorit.  Alături de noi a fost domnul Cătălin Dumitrescu, care a binevoit să facă pe ghidul, şi să ne ducă prin cele mai frumoase locuri de unde am putut admira o Bucovină minunată. Peisajul era uimitor! Noi eram pe vârful Rarău, cu Saşa ascuns bine în marsupiu, mângâiaţi de soare pe cap, iar la picioarele noastre se întindea o mare de ceaţă.
Am urcat şi până la Piatra Şoimului – un perete stâncos al Rarăului care oferă o privelişte fantastică!
Dovezile stau în fotografiile domnului Cătălin Dumitrescu pe care le puteţi admira pe pagina de Facebook (facebook.com/CatalinIonelDumitrescu).
Întorşi la cabană este inutil să mai precizez că ne aştepta o masă regească, din care voi pomeni doar desertul, aşa ca sa vă dau doar o idee – clătite cu caş la cuptor. Dacă mai adăugăm şi puţină afinată… avem o reţetă perfectă pentru o sâmbătă seară de vis.
Duminica a venit prea repede, iar Bucureştiul ne aştepta cam prea nerăbdător. Ne-am luat la revedere de la Bucovina şi de la ospitalitatea cu care ne-a primit, am încărcat în portbagaj brânza de burduf, caşul proaspăt  şi hribii culeşi din pădurile Rarăului, am îmbrăţişat-o pe doamna Olga cu promisiunea fermă că vom reveni, şi am pornit la drum.

SFAT

Pensiunea Agroturistică Casa Severin cu specific tradiţional-ţărănesc  – Str. Sf. Nicolae, nr. 130 727470 Sadova, Suceava, România.
Structura pensiunii: 3 camere cu pat dublu şi 3 camere cu pat dublu + pat simplu, toate cu baie proprie, sufragerie, living, televizoare în fiecare cameră, cablu.

Capacitate maximă – 16 persoane
– Cazare 50 lei/camera dublă-2 pers. Reduceri pentru studenţi sau grupuri organizate, sau pe o durată mai mare!!
– Demipensiune 35 lei/persoană (un mic dejun zdravăn şi o cină pe cinste, numai cu produse proaspete din gospodărie, ecologice).

Comments

comments