Cum alegi tetina şi suzeta potrivită?

am_testat_54

Aşa cum noi, adulţii, suntem diferiţi, la fel sunt şi bebeluşii noştri. La început eşti tentată să încadrezi bebeluşul în anumite tipare, despre care ai citit în cărţi; să doarmă x ore, să mănânce x mililitri de lapte, să plângă mai mult sau mai puţin, să aibă o rutină bine bătută în cuie, ce să mai, să fie totul ceas! Aşa ceva, nu numai că nu se poate, dar este aproape imposibil.
Când vorbim despre alegerea corectă a tetinelor şi a suzetelor, ştim foarte bine că există cazuri în care bebeluşul prietenei preferă un anumit brand de suzete, în timp ce al tău le poate respinge cu desăvârşire; sau sunt cazuri în care bebeluşul prietenei mănâncă 100 ml de lapte în 5 minute, în timp ce micuţul tău adoarme după ce a păpat 40 ml.

Fluxul potrivit pentru bebe

Tetinele sunt prezente în diferite variante. Vitezele lor de scurgere pot fi: lente, medii, rapide sau variabile. Prima mărime, cea cu flux lent, este indicată nou-născuţilor până la 3 luni, când se trece la tetina cu flux mediu. Abia după vârsta de 6 luni, bebeluşul este pregătit să încerce tetina cu flux rapid. Bineînţeles că nu este o regulă, din experienţa proprie am constatat că, deşi bebeluşului îi este foarte foame, din cauza fluxului lent, nu reuşeşte să mănânce cei 100 ml, şi aceasta pentru că oboseşte. Cu siguranţă ar fi simţit nevoia să termine masa, de aceea am descoperit că tetinele cu flux variabil i se potrivesc cel mai bine.

Suzeta potrivită

Cea mai bună suzetă este cea care permite o respiraţie normală şi nu incomodează bebeluşul în zona nasului, bărbiei sau buzelor. Suzetele sunt, ca şi tetinele, din latex sau silicon. Fiecare se prezintă cu avantaje şi dezavantaje, important este să alegi ce este mai bun pentru micuţul tău.

 

SFAT

Tommee Tippee – Suzete Style 0-3 Luni  Sunt realizate din silicon moale şi fin. Au o formă anatomică ce asigură dezvoltarea naturală a palatinului, gingiilor şi dinţilor bebeluşilor. Au un design viu colorat şi vesel. 0%BPA.
Tomme Tipee – Tetine debit Variabil +0 luni Tetinele „Closer to Nature” sunt dotate cu valvă anticolici, super-sensibilă, şi cu denivelări circulare pe partea interioară – un sistem revoluţionar care mimează mişcarea naturală şi forma sânului mamei în timpul hrănirii, şi nu permit intrarea aerului în burtica bebeluşului. Astfel, trecerea de la alimentaţia naturala la cea artificială se realizează mult mai uşor. Ajută la hrănirea sănătoasă şi la reducerea colicilor. 0% BPA.

Când alegeţi fluxul tetinelor, reţineţi că este foarte important să vă mulaţi pe nevoile bebeluşului vostru, pentru a nu risca dificultăţi în a termina masa, iar la polul opus, pentru a nu se îneca, dacă nu face faţă fluxului de lapte.

 

Comments

comments