Cum hrănim bebeluşii în primele luni de viaţă

noutati-4

Primii ani de viaţă ai copiilor se caracterizează prin creştere şi dezvoltare rapidă, prin alăptare mama oferind acestuia şansa de   a-şi forma o bază nutriţională şi imunologică puternică, laptele matern fiind alimentul ideal pentru bebeluşi. Însă, din diferite motive, există multe cazuri în care proaspetele mămici nu pot alăpta natural iar atunci este necesară înlocuirea laptelui matern cu o formulă de lapte praf.
Pediatrul este cel mai în măsură să aleagă o formulă în funcţie de necesităţile bebeluşului deoarece nu toate au aceeaşi compoziţie. De exemplu, pentru nou-născuţii care nu iau destul în greutate se recomandă formule mai bogate în grăsimi, iar pentru cei predispuşi la alergii se recomandă formule antialergice. O altă problemă pe care o întâmpină proaspetele mămici este cea referitoare la cantitatea de lapte pe care un sugar ar trebui să o bea într-un interval de 24 de ore.
Multe mămici merg pe principiul, recomandat de altfel, dacă bebeluşul doarme bine, nu plânge după mese şi ia bine în greutate atunci cantitatea nu contează.

Alimentaţia bebeluşului în prima lună de viaţă.

De obicei nou-născuţii mănâncă foarte des, cam la un interval de 3-4 ore, iar uneori chiar mai des, la o oră sau două. Trebuie să urmăriţi cât ia în greutate în fiecare săptămână, dacă urinează des (cam de 6-10 ori/zi) şi are circa 3-4 scaune, deoarece acestea sunt indicii care vă arată că este alimentat suficient.

Alimentaţia bebeluşului la 3 luni.

La trei luni nivelul bebeluşului de comunicare cu cei din jur este foarte redus, dar cu toate acestea poate să vă arate că îi este foame prin diferite gesturi: scoate limbuţa afară din guriţă, îşi suge degetele sau orice apucă în mânuţe, sau plânge. Un bebeluş consumă în medie cam 60-75 ml lapte/500 grame de greutate corporală/zi. Deci ar însemna că la o greutate de 6 kg, bebeluşul ar trebui să bea între 360- 480 ml lapte/zi.  Această informaţie este susţinută de un medic pediatru, însă cantitatea de lapte zilnică poate varia de la un bebeluş la altul, în funcţie de apetitul fiecăruia şi de ritmul creşterii acestuia.
Ca o regulă generală ce se aplică în 70% dintre cazuri, nou-născuţii au până la 10-12 mese pe zi în primele două-trei săptămâni de viaţă, ca apoi să scadă la 7-9, iar după prima lună să se stabilizeze la 5-6 mese pe zi, cu pauze mai mari noaptea.

Biberonul Anticolici Cu Senzor De Temperatură şi Sistem De Ventilaţie Closer to Nature are un sistem unic format dintr-un tub de ventilaţie şi un inel de prindere cu orificiu pentru direcţionarea aerului.  Astfel, când întoarceţi biberonul cu tetina în jos pentru a hrăni copilul, aerul din tetină este direcţionat prin sistemul de ventilaţie în zona de deasupra lichidului. Sistemul de ventilaţie nu permite aerului să se amestece cu laptele matern sau cu formula de lapte, reducând astfel riscul formării colicilor. Forma unică a tetinei imită flexarea şi mişcarea sânului mamei şi ajută la hrănirea uşoară a copilului, facând o trecere uşoară de la hrănirea la sân la hrănirea cu biberonul.

Asigură-te că ai o poziţie cât mai comodă deoarece va trece ceva timp până copilul va fi sătul. Şi tu trebuie să stai confortabil în această perioadă. În timpul alăptatului trebuie să arăţi copilului cât de mult îl iubeşti, îmbrăţişându-l şi arătându-i multă afecţiune.

 

Comments

comments