Cum îţi convingi copilul să mănânce legume?

promo_bucovina

Ştim deja toţi că legumele sunt dintre cele mai sănătoase şi necesare alimente şi sursa cea mai importantă de vitamine şi minerale. Mulţi părinţi de străduiesc zilnic să-şi convingă copiii să mănânce legume, dar se lovesc de o mare problemă – fiecare masă devine o negociere eşuată, cu bomsumflare de ambele părţi. Oricât ne-am strădui, legumele nu vor putea egala niciodată în preferinţele copiilor dulciurile. Iată câteva idei prin care copiii pot fi îmbunaţi să mănânce legume:

Inventează o poveste:

Ce ar fi dacă în loc de salată verde şi peşte am spune că mâncăm o “pălărie verde cu puteri magice” şi “peşte zburător”? Puteţi chiar să faceţi un obicei din a imagina împreună o poveste cu “personajele legume” pe care copilul le-a mâncat în timpul mesei.

Presară brânză şi sosuri peste legume:

Atunci când copilul tău preferă lactatele, nu ezita să te foloseşti de acest mic truc pentru a-i face masa mai atrăgătoare. Strecoară broccoli în lasagna şi spanac în pastele cu brânză şi va începe să le accepte mai uşor.

Mănâncă alături de copil:

Pentru a-l face pe copil să mănânce legume, stai lângă el şi optează, la rândul tău, pentru alimentele sănătoase. Îi vei face poftă şi va dori să încerce şi el mâncarea celor mari. Copiii nu mănâncă tot în momentul în care părinţii lor le trântesc farfuria în faţă şi apoi se îndreaptă spre chiuvetă sau sufragerie. De câte ori nu aţi rămas surprinşi de faptul că deşi nu mănâncă acasă anumite alimente, atunci când se află “prin vecini”, copilul dumnevoastră nu face nici un fel de mofturi?

Cine are cel mai frumos curcubeu:

Atracţia celor mici pentru culori este un mare atu în mânecă pentru tine, când vine vorba de convingerea copilului să mănânce cu plăcere legume. Îi poţi propune să pregătiţi împreună o salată diversificată, în care să vă jucaţi cu nuanţele vii ale ingredientelor si chiar puteţi crea personaje din formele legumelor. Ba chiar puteţi să vă întreceţi în numărul de culori pe care fiecare l-a mâncat la o masă. Cine caştigă, poate primi şi un desert surpriză.

Învăţaţi copiii să consume mai ales crude legumele şi nu uitaţi că pentru un stil de viaţă sănătos este absolut necesară hidratarea corectă. Bebe Bucovina cunoaşte bine nevoile copiilor şi le aduce mereu în dar câte o poveste. Izvorul magic al apei Bucovina se găseşte acum într-o cutiuţă frumos colorată cu robinet de unde copilul îşi poate umple cănuţa oricând doreşte. Părinţii pot pune cutia la o înălţime accesibilă pentru copil, iar hidratarea atât de necesară va deveni o joacă. Apa minerală naturală plată Bucovina are cel mai mic reziduu sec dintre toate apele din România (74mg/l, total minerale dizolvate la 180°C) şi este recomandată de Institulul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu” pentru consumul zilnic şi prepararea hranei copiilor.

Comments

comments