Cum ne ajutăm copilul să se adapteze la grădiniţă

promo-bucovina

Mersul la grădiniţă este o schimbare majoră, care poate provoaca teamă unui copil, iar părinţii trebuie să accepte şi să înteleaga faptul că este foarte posibil ca niste mici neplăceri să apară. Ele sunt însă normale şi vor trece, dar trebuie luate ca un moment foarte dificil de adaptare din viaţa copilului. Atitudinea celor mici oglindeşte într-o proporţie foarte mare comportamentul părintelui. Cu cât mama este mai impresionată de plânsetele copilului el va plange mai mult; când mama pleacă, cel mic, în câteva minute se adaptează noului mediu, începe să se joace cu ceilalţi copii şi să se comporte normal, însă când îşi revede mama, la sfârşitul programului, începe să plângă din nou.

Iată câteva idei prin care să-l împrietenim pe copilul nostru cu noua lui ocupaţie:

  1. Intreabă-l despre colegii de la grădiniţă. Copilul va prelua interesul către o anumită situaţie din motivarea pe care noi i-o oferim. După prima zi de grădiniţă îl putem întreba ce colegi are, de-a ce s-au jucat şi cine îi este cel mai apropiat. Povestind, este posibil ca el să capete mai multa simpatie decat avea iniţital pentru anumiţi colegi sau din discuţie să poată reieşi lucrurile pe care a doua zi le-ar putea face împreună.
  2. Premiază-i micile realizări. Arată-ţi suprinderea faţă de tot ceea ce află nou, stimulează-i imaginaţia şi construiţi poveşti împreună pornind de la un subiect de la grădiniţă.
  3. Achizitionaţi rechizite împreună. Consultaţi-l în alegerea obiectelor şi cumpărati lucruri similare şi pentru acasă ca să-l puteţi ajuta în anumite proiecte de la grădiniţă.
  4. Este bine ca toţi membrii familiei să se implice în acomodarea copilului. Tatăl, mama, bunicii, verii, unchii şi mătuşile. Încurajarea poate veni din toate părţile. De exemplu, vărul mai mare poate povesti cum este la el la grădiniţă şi ce lucruri interesante va face mai tarziu.
  5. Nu folosiţi niciodată grădiniţa ca pe o „ameninţare” sau ca pe un mijloc de a-l determina pe copil să renunţe la un anumit comportament, spunându-i: “Lasă că începi tu grădiniţa şi-o să vezi ce te aşteaptă!” În acest mod îl veţi face să privească grădiniţa ca pe un loc de pedeapsă şi în acest mod pot apărea grijile şi anxietatea.
  6. Permiteţi-i să ia cu el un obiect care-i conferă siguranţă. Poate fi o jucarie de pluş sau o sticluţă amuzantă în care îşi ţine apa.

Bucovina vine cu o supriză pentru cei mici şi ne propune cutiuţa Bebe Bucovina de la care copiii îşi pot umple sticluţa de apă pentru grădiniţă. Ambalajul ultraigienic, produs în mediu steril, unic pe piaţa apelor minerale naturale din România, asigură menţinerea proprietăţilor apei Bucovina, chiar şi după deschidere. Apa minerală naturală plată Bucovina are cel mai mic eziduu sec dintre toate apele din România (74mg/l, total minerale dizolvate la 180°C) şi este recomandată de Institulul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu” pentru consumul zilnic şi prepararea hranei copiilor.

Comments

comments