Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece

frumusete

În sezonul rece pielea este mai vulnerabilă şi mai expusă factorilor externi nocivi care pot determina apariţia iritaţiilor dar şi uscarea excesivă. De aceea, pentru a-ţi menţine tenul sănătos şi frumos trebuie să îi acorzi o atenţie sporită şi o îngrijire specială.

Să începem cu îngrijirea de dimineaţă. Crema obişnuită de faţă va fi înlocuită cu un produs de consistenţă ceva mai grasă. Factorul de protecţie solară va fi de minimum 15, acesta reprezentând un criteriu obligatoriu în alegerea cremei.
În cazul persoanelor cu tenul mixt sau gras, pentru moment putem uita de crema matifiantă cu care ne împăcăm în restul anului, şi vom folosi o cremă puternic hidratantă care să protejeze tenul de temperaturile scăzute la care este supus. De asemenea, zona sensibilă a ochilor va fi protejată mai bine prin folosirea unui contur sub formă de cremă, renunţând deocamdată la hidrogelurile uşoare.

Măştile de faţă ar trebui sa fie nelipsite, măcar o dată pe săptămână. Fie că alegi să le cumperi din comerţ sau să le prepari acasă în funcţie de tipul tenului şi de problemele acestuia, poţi apela şi la câteva vitamine sub formă de ulei, pentru a beneficia de un tratament cu adevărat benefic.

Ritualul de seară este definitivat prin aplicarea unei creme intensiv hidratante la nivelul corpului, iar pentru o porţie suplimentară de hidratare, crema de noapte poate fi înlocuită temporar de un ulei fin, special pentru faţă. La nivelul gâtului şi al decolteului vom aplica atât crema de corp, cât şi produsul ales pentru întreţinerea feţei, această zonă beneficiind astfel de o îngrijire dublă.

Poţi apela şi la infuzii pentru îngrijirea tenului, în funcţie de tipologia acestuia: muşeţel pentru ten uscat şi sensibil, brusture pentru tenul gras, ceai verde pentru tenul normal.

Începe prin a-ţi suplimenta dieta cu vitamina C. Dacă aportul zilnic din alimente este sub medie, apelează la suplimente. Pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, vitamina C este un adevărat combustibil pentru organism.

Evită să foloseşti săpunurile care conţin alcool şi glicerină deoarece irită şi usucă tenul în exces. Foloseşte loţiuni şi creme pe bază de ulei, datorită faptului că tenul uscat trebuie puternic hidratat în sezonul rece.

Comments

comments