Cum primeşte bebe nutrienţii necesari?

 

sarcina-februarie-2014-2

Este bine cunoscut faptul că atâta timp cât bebeluşul este în burtică, primeşte nutrienţi de la mamă. Viitoarea mamă ar trebui să aibă o dietă foarte bine echilibrată, să evite anumite mâncăruri, asigurându-se că în felul acesta nutrienţii necesari ajung la făt. Bebeluşul este conectat la placentă prin cordonul ombilical. Prin acest cordon sunt transportaţi către bebe nutrienţii necesari creşterii, cât timp este în uter.

Sunt câteva sfaturi importante referitor la dieta viitoarelor mame, pentru a se asigura că mănâncă pe cât se poate de sănătos şi că bebe primeşte tot ceea ce are nevoie. În primul rând, gravida trebuie să aibă o dietă echilibrată. Aceasta include suficient de multe legume şi carne slabă. Trebuie evitat consumul de prea mult zahăr sau carbohidraţi simpli deoarece aceasta conduce la o creştere rapidă în greutate, iar aceste alimente nu aduc un aport nutriţional relevant pentru mamă sau pentru copil.

Dacă viitoarea mamă are o dietă usoară, va simţi o stare de bine, iar bebeluşul se va dezvolta de asemena în termeni normali. Dacă nu mănânci bine, vei resimţi un câştig rapid în greutate. Aceasta nu pune neapărat bebeluşul în pericol, dar dacă mama câştigă foarte mult în greutate, este posibil să se întâmple acelaşi lucru şi cu bebeluşul. Această situaţie o pune pe mamă în faţa riscului de diabet gestaţional, ceea ce poate cauza o creştere foarte rapidă a fătului până la finalul perioadei gestaţionale. Pe lângă aceasta, apare riscul preeclampsiei.

Dacă mănânci bine în timpul sarcinii, poţi practica şi un sport, după o discuţie cu medicul tău obstetrician. Sportul în sarcină este important pentru că menţine corpul în formă, ajută la arderea caloriilor în plus şi se evită câştigarea unui număr excesiv de kilograme. De asemenea, femeile care practică o activitate sportivă, vor observa că sunt într-o formă mai bună care le pregăteste pentru un travaliu şi o naştere mai uşoare.
Aşadar, atâta timp cât bebeluşul este în interiorul tău şi se dezvoltă primind ceea ce îi oferi, asigură-te că eşti responsabilă cu privire la activitatea fizică pe care o practici şi la mâncatul sănătos pe care îl adopţi ca o a doua religie. Respectând aceste reguli, vei asigura o sarcină benefică şi, la naştere, un bebeluş complet sănătos.

Comments

comments