Cum să crești un copil fericit

O dispoziţie încrezătoare şi fericită, bazată pe respect sănătos de sine, este cel mai bun cadou pe care un părinte îl poate oferi copilului său. Nu există formula perfectă pentru a fi părinte şi aşa ceva este, în orice caz, un vis irealizabil. Toţi avem momente când nu facem faţă presiunilor. Elizabeth Hartley-Brewer porneşte de la premisa că respectul de sine este ingredientul de bază al fericirii profunde şi că stă în puterea noastră, ca părinţi, să le dăruim celor mici un respect sănătos de sine şi, prin aceasta, fericirea aceea durabilă după care tânjim cu toţii. Ce înseamnă respectul de sine? Să ne simţim bine în legătură cu noi înşine, să fim mândri de cine suntem. Dacă ai stima de sine, eşti fericit şi ai încredere în valoarea ta intrinsecă, ca persoană unică. Copiii, la fel ca adulţii, au cele mai bune rezultate atunci când se simt confortabil în propria piele. Iar acest lucru se întâmplă atunci când li se spune că au făcut ceva bine, că sunt simpatici, că sunt o companie plăcută. Un copil îşi va dezvolta respectul de sine şi va deveni o persoană încrezătoare, independentă şi fericită numai dacă este ferm convins de dragostea şi aprecierea părinţilor lui. Dacă te întrebi cum poţi să îţi ajuţi copilul să îşi dezvolte respectul de sine, în această carte vei găsi soluţiile!

Cartea cuprinde:

  • 9 capitole despre cum să îţi creşti copilul având o atitudine pozitivă
  • concepte-cheie precum „lauda“, „joacă“, „timp“, „atingere“ şi „discuţie“ care te vor ghida în interacţiunea cu cel mic – Întrebări care te vor ajuta să îţi înţelegi şi să îţi îmbunătăţeşti comportamentul
  • informaţii punctate, cu caracter concret şi uşor de parcurs
  • casete în care poţi face notiţe personale
  • 2 schiţe care explică perfect raportul de cauzalitate dintre emoţii, comportamente şi urmările lor, „o carte practică şi bine scrisă, care oferă sprijin părinţilor şi expune multe idei utile.“ – Nursery World: „Se spune că adevărata fericire nu este reprezentată de linia de sosire; ea este constituită pe parcursul care te duce acolo. Dacă vom concepe fericirea drept ceva ce trebuie atins, găsit sau cumpărat, rezultă că ea poate, de asemenea, să dispară. Acest tip de fericire există, într-adevăr, dar este, prin definiţie, extern, trecător şi fragil. Există însă o fericire mai adânc înrădăcinată, mai durabilă, şi anume una care este situată în interior. Dacă o avem sau nu depinde de cum ne apreciem pe noi înşine, adică de respectul de sine.”

Puteţi achiziţiona cartea de pe

Comments

comments