Cum să dăm un impuls stării de bine

Când petreci aproape 100% din timp în compania unui copil, viața ta devine practic viața lui. Să fii părinte nu înseamnă doar zile însorite și fericire ca-n basme. Ca mamă, te confrunți cu diverse provocări și, odată cu creșterea celui mic, te crești de fapt pe tine. Corectezi lucruri cu care ai fost la rândul tău crescut, te adaptezi situațiilor noi, încerci să înțelegi că un copil nu este un adult și că nu-i poți cere să proceseze tot ce îi spui ca un om ajuns la vârsta maturității. Să punem STOP acestor dileme și să nu uităm să ne luăm și acel „moment numai al nostru“ și să transformăm provocările în mici bucurii.
O primă propunere este să citiți „Interviul special“! Raluca Hanganu este mamă, are doi copii, iar dialogul cu ea, despre blogul de care se ocupă, winebeforenoon.mom, ne-a dat o stare de bine pe care ne-am dori să v-o transmitem și vouă. „Mi-am propus în primul rând să fiu sinceră și autentică. Dacă în acest proces reușesc să trimit și un mesaj de feel-good și empowerment către mame, sau femei în general, mă declar un blogger împlinit“, ne-a spus ea. Ca să intrați și voi în această stare de bine, citiți interviul cu Raluca!
O lectură de folos este și cea a articolului de la rubrica „Sfatul medicului“, „Fierul, un rol important în dezvoltarea cognitivă a copilului“. Tratează un subiect de interes pentru mămicile ai căror bebeluși au intrat în etapa diversificării alimentației. Vor afla, datorită informațiilor oferite de psihoterapeutul Bogdana Bursuc, ce se ascunde în spatele dezinteresului unui copil față de obiecte sau activități noi și, mai ales, cum poate fi reactivată pofta de joc pentru a i se reda starea de bine.
„Cu tati“ ne face cunoștință cu Florin Neagu, soțul Isabelei, pe care o știți de pe bebeTEIubesc.ro, și tatăl lui Ivan. Iată doar un fragment din confesiunea lui: „În puținul timp liber pe care-l am, încerc să stau cât mai mult cu ei. La început, nu prea eram atât de implicat în schimbatul de scutece sau băiță, dar acum pot să spun că a devenit o plăcere, mai ales după ce am realizat că omulețul care-mi râde de fiecare dată când îi vorbesc este chiar copilul meu!“. Despre declarația de dragoste pe care i-a lăsat-o lui Ivan, ca el să o citească peste ani, nu vă spunem nimic. Nici despre cum reușește să construiască acel „moment numai al lui“ când este împreună cu bebelușul. Vă lăsăm să le descoperiți singuri pentru a intra în starea de bine pe care ne-o dorim să nu vă părăsească niciodată!

Pe curând!
Revista „Copii și Părinți“

Comments

comments