Cum să fii o mamă minunată

educatie-2-dec

Urmează să devii mamă. Indiferent dacă ai planificat acest lucru de mult timp sau este o surpriză emoţionantă, probabil că eşti copleşită de o grămadă de sentimente: uimire, bucurie, tulburare, confuzie. Viaţa ta pare acum mai bogată şi mai cuprinzătoare decat ţi-ai fi imaginat vreodată. În acelaşi timp, te simţi cuprinsă deopotrivă de temeri şi de sentimente protectoare. Vei putea să satisfaci toate nevoile copilului tău? Vei reuşi să fii o mamă minunată?

Ce înseamnă să fii o mamă minunată?

Cel mai bun răspuns la această întrebare este că a fi o mamă minunată nu înseamnă să fii o mamă perfectă. Copiii nu au nevoie de perfecţiune şi, chiar dacă ar fi aşa, nici o mamă nu ar reuşi să fie perfectă. Dacă vei încerca, te vei simţi cu siguranţă nefericită, pentru că asta ar însemna că nu trebuie să faci nici o greşeală, ceea ce nu este nici posibil, nici de dorit!

Meseria de mamă implică atâtea roluri diferite – bucătăreasă, asistentă medicală, profesoară, şoferiţă, consilier de carieră – încât, inevitabil, vei mai greşi câteodată şi nu vei avea toate soluţiile la îndemână. De asemenea, multe lucruri se învaţă pe parcurs. Nu există pregătire formală şi nici perioadă de probă. Acum eşti însărcinată, în momentul următor îţi strângi în braţe nou-născutul şi încerci să-ţi dai seama ce înseamnă alăptarea.
Însă, dacă nici o mamă nu ar trebui să încerce să fie perfectă, în schimb, toate mamele pot fi minunate. Cum? Bineînţeles, sunt mai multe căi: să ai un extraordinar simţ al umorului şi o răbdare nesfârşită, să fii caldă şi atentă şi să gândeşti pozitiv. Însă, dacă ar trebui să alegi doar cele mai importante calităţi, care crezi că ar fi cele mai importante pentru copilul tău?

Viaţa ca proaspătă mămică – primele două săptămâni

Primele zile şi săptămâni petrecute acasă cu nou-născutul reprezintă o perioadă unică şi, în multe feluri, plină de provocări. Să sperăm că eşti nemaipomenit de fericită, încântată de această făptură micuţă pe care tu şi partenerul tău aţi adus-o pe lume şi emoţionată în legătură cu viaţa cea nouă care se aşterne în faţa voastră.

În acelaşi timp, eşti epuizată, incapabilă să priveşti în viitor mai departe de următorul alăptat, trebuie să faci faţă schimbărilor hormonale şi te întrebi dacă viaţa ta va mai fi vreodată “normală”.

Puteti achizitiona cartea de pe site-ul librariaonline.ro

 

Comments

comments