Cum ştergem oboseala de pe chip

frumusete_44

Chiar dacă vă aşteptaţi ca primele trucuri pe care vi le voi dezvălui să fie despre machiaj, lucrurile nu stau chiar aşa. Beţi apă! Este un sfat foarte important, pe care chiar dacă l-aţi auzit de foarte multe ori, refuzaţi să-l urmaţi. Înainte de culcare, dar şi dimineaţa, la trezire, beţi câte un pahar mare de apă pentru a asigura hidratarea de care are nevoie corpul vostru. Atunci când eşti obosită, organismul are nevoie de hidratare, mai ales dacă în timpul nopţii nu prea ai dormit. Hidratarea din interior îţi va readuce luminozitatea tenului şi prospeţimea pierdută.

Atunci când oboseala pune stăpânire pe tine şi pe chipul tău ai nevoie de… suc de portocale. Iar aici mă refer la acel suc pe care îl faci tu din portocale proaspete. El te poate ajuta în dimineţile în care tenul tău arată dezastruos. Ai nevoie de un pahar de suc de portocale rece pe care să-l torni pe un prosopel curat. După ce ai stors excesul de lichid, pune prosopul pe faţă pentru cinci minute. Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea ei de a reda luminozitatea tenului tern. Iar sucul proaspăt de portocale abundă în vitamina C.

Ochii sunt primii care te dau de gol, aşa că va trebui să le acorzi o atenţie specială. Începe cu picături de ochi pentru decongestionare sau „lacrimi artificiale”. Continuă cu un gel răcoritor pe bază de castraveţi sau ceai verde, pe care îl tamponezi cu delicateţe în jurul ochilor.
Pentru a masca existenţa cearcănelor, optează pentru un creion corector cu reflexe aurii, în nuanţe calde, care te va ajuta să camuflezi culoarea bleu-mov a zonei ochilor.

Este foarte important să ştii că sprâncenele groase au tendinţa de a te întineri, în timp ce sprâncenele subţiri te îmbătrânesc. Aşadar, dacă vrei să pari cu 10 ani mai tânară pensează-ţi sprâncenele astfel încât să aibă un aspect cât mai natural, să fie mai pline si mai bogate.

 

SFAT

Mâncaţi cereale integrale, cu ingrediente cât mai variate (ovăz, porumb, seminţe, fructe) şi încercaţi să aveţi la fiecare masă câteva legume crude (în special morcovi, ţelină, varză, usturoi, ceapă, pătrunjel).
Preferaţi fructele proaspete: caisele, prunele, strugurii, merele.
Băuturile pe bază de soia sau sucurile de citrice pregătite în casă, fără adaos de zahar, sunt ideale.

 

Pentru a tonifia tenul şi a-i reda strălucire, stropiţi-vă în fiecare dimineaţă faţa cu apă rece, stimulând astfel circulaţia şi recâştigându-vă fermitatea şi luminozitatea pierdute. Acest mic truc este util, în special pentru cazurile în care vă confruntaţi cu o piele ternă şi lipsită de culoare.

Comments

comments