Cum tratăm crustele de lapte?

promo_46

Este binecunoscut faptul că pielea este cel mai mare şi cel mai expus organ al corpului omenesc. Iar atunci când vine vorba de bebeluşi, se ştie că pielea este în plină formare până la vârsta de doi anişori. Până atunci, pielea nu are capacitatea de a se apăra singură de factorii extreni; tocmai de aceea este indicat să o protejăm prin intermediul unor produse atent alese. Tocmai pentru că pielea micuţilor încă nu este dezvoltată la capacitatea maximă,  aceasta tinde să se deshidrateze mult mai uşor,de aceea este indicat să foloseşti produse special concepute pentru pielea sensibilă şi delicată a bebeluşilor. Cele mai des întâlnite zone cu “probleme” sunt cea inghinală, părţile cutate de pe picioruşe şi de la sub braţ, funduleţul şi pielea capului.
O afecţiune foarte des întâlnită la bebeluşii în vârstă de câteva săptămâni este prezenta scuamelor, aşa numitele cruste de lapte. Acestea se prezintă sub forma unor coji aspre, de culoare gălbuie, în zona scalpului. Această afecţiune nu produce mâncărimi sau durere, astfel încât nu produce disconfort bebeluşului.
De unde vine? Mulţi tineri părinţi se întreabă dacă nu cumva crustele de lapte au legătură cu igiena, de aceea se învinovăţesc adesea că poate nu au ajut suficientă grijă de cel mic. Este bine de ştiut că această afecţiune nu are legătură cu o igienă precară,consumul de lapte, aşa cum nu are legătură cu vreo alergie sau infecţie. Medicii susţin că ea este determinată de hiperactivitatea glandelor sebacee de la nivelul scalpului.
Există tratament? Din cauza aspectului neplăcut, majoritatea părinţilor încearcă să scape cât mai repede de această problemă, însă este nevoie de o igienă locală prin spălare cu apă călduţă, o cremă emolientă şi, evident, multă răbdare. După fiecare spălare, încearcă să îndepărtezi crustele cu un prosop sau o perie moale, fără să insişti sau să forţezi desprinderea lor.

Mergem la doctor? În principiu această afecţiune nu este una care ar trebui să te îngrijoreze, pentru că nu este periculoasă. Dacă totuşi observi că se schimbă culoarea crustelor în roşu, sau dacă se extinde în alte părţi ale corpului, atunci este indicat să obţii părerea unui medic pediatru sau a dermatologului. Aceasta îi poate stabili un diagnostic şi îi poate prescrie celui mic tratamentul potrivit.

D.S. Emulsie 40ml calmează iritaţia scalpului, reduce inflamaţia şi proliferarea bacteriană şi elimină crustele de lapte. Acţionează specific asupra crustelor de lapte fără nici un risc de iritaţie, având maximă toleranţă, cu rezultate rapide dovedite clinic. Formulă fără parabeni, parfum; hipoalergenică şi non-comedogenică. Se aplică pe scalp, se masează blând, se lasă să acţioneze peste noapte.
Conţine: Apă termală Uriage (calmează), complexul unic anti-inflamator TLR2_Regul, piroctone olamină (antibacterian, anti-micotic), glicerină şi Unt de Shea.

 

Comments

comments