Cum tratăm înţepăturile de insecte

promo-48

Vara vine cu multă distracţie, mult timp petrecut în natură, însă şi cu unele aspecte cărora este necesar să le acordăm atenţie: înţepăturile de insecte, diverse eczeme de contact sau reacţii alergice cauzate de atingerea unor plante sau substanţe care pot cauza astfel de neplăceri, eritem/arsuri solare.
Căldura şi umezeala din această perioadă favorizează înmulţirea insectelor, ceea ce creşte riscul expunerii la înţepături. Ele provoacă spaimă pe moment, disconfort temporar şi durere. În cazuri rare pot provoca infecţii care necesită tratament, precum şi reacţii alergice care pot fi grave, dacă nu chiar fatale.
Cea mai bună soluţie ar fi să prevenim, dar nu întotdeauna putem ţine lucrurile sub control. De aceea e bine să ştim care sunt semnele că micuţul nostru a avut de-a face cu o insectă şi cum putem trata această problemă.
În primul rând, cum ne dăm seama că cel mic a fost înţepat de o insectă? Locul înţepăturii se inflamează din cauza veninului ajuns în piele. Apare apoi senzaţia de mâncărime (prurit), se înroşeşte şi se inflamează dacă înţepătura este în zonele cu ţesuturi moi (pleoape, spre exemplu) atunci umflătura este mai mare.
O primă măsură pe care o puteţi lua este să spălaţi zona înţepăturii cu apă rece şi să aplicaţi o compresă cu apă rece sau o cremă/gel care calmează mâncărimea, reduce rapid disconfortul şi inflamaţia.
Cele mai periculoase sunt înţepăturile de albine sau viespi. În acest caz este foarte important cum scoatem acul din piele! Va fi nevoie să folosiţi o pensetă pentru a scoate acul şi să presaţi zona, pentru a scoate veninul aflat deja sub piele.
Mare atenţie dacă înţepătura se produce în gură, inflamaţia poate stopa căile respiratorii! E urgent să ajungeţi la medic, iar până atunci să îi daţi copilului să sugă un cub de gheaţă, acest lucru ţine inflamaţia sub control.

Foloseşte plasa împotriva insectelor la cărucior, pătuţul bebeluşului şi chiar la geamurile casei;
Înainte de a ieşi din casă, îmbracă-l pe cel mic cu hăinuţe deschise la culoare şi care să îi acopere corpul în totalitate;
Evită să plimbi bebeluşul prin zone cu apă stătătoare, deoarece acestea atrag o mulţime de insecte.

PRURICED CREMĂ sau GEL 100ml este tratamentul anti-pruriginos (anti-mâncărimi) special conceput pentru pielea iritată şi fragilizată în urma alergiilor şi arsurilor solare, înţepăturilor de insecte, varicelă, cu efect intensiv şi imediat de calmare şi revigorare graţie conţinutului optim de calamină (8%) recunoscută de secole pentru proprietăţile sale anti-pruriginoase, perfect tolerată de piele, a gluconatului de calciu şi a apei termale Uriage (30%).

 

Comments

comments