Dacă ai grețuri matinale înseamnă că vei avea fată

mit-sau-realitate_octombrie_2016

Ridicarea greutăților mari poate duce la desprinderea placentei de peretele uterin

Dacă o femeie însărcinată ridică greutăți mari nu riscă să i se desprindă placenta de peretele uterului, tăind aportul de nutrienți și oxigen către făt. Problema cu ridicatul greutăților este că femeia respectivă se poate răni, își poate răni spatele, își poate pierde dezechilibrul și astfel cădea. O femeie însărcinată în ultimul trimestru are de purtat zilnic o greutate asemeni unui coș de cumpărături plin, în față. Centrul ei de greutate se modifică iar ea își pierde echilibrul, plus că greutatea pune presiune pe coloană. A ridica greutăți în timpul sarcinii înseamnă a împovăra corpul cu mai mult decât este oricum.

Dacă ai grețuri matinale înseamnă că vei avea fată

Majoritatea doctorilor cred că acesta nu este decât un mit, însă un studiu medical a demonstrat ceva diferit. 53% din femeile internate din cauza grețurilor matinale severe au adus pe lume fete. Nimeni nu știe exact de ce au loc grețurile matinale, dar se presupune ca ar avea legatură cu nivelul de hormoni din corp. Alții spun că ar fi vorba despre o deficiență de zinc sau dau vina pe factorii genetici sau psihici.

Dacă îți ridici mâinile/ brațele atunci când ești însărcinată, cordonul ombilical va ajunge în jurul gâtului fătului

Există 25 % șanse ca fătul să aibă cordonul obilical înfășurat în jurul gâtului, însă acest lucru nu are nicio legatură cu activitatea mamei din timpul sarcinii. Se presupune că activitatea fătului este factorul principal pentru care se întâmplă acest lucru.

Dacă ai arsuri la stomac în timpul sarcinii vei avea un copil păros

Arsurile la stomac sunt absolut normale în timpul sarcinii pentru că pe măsură ce burtica se mărește, toate organele sunt împinse, inclusiv stomacul, iar acidul din el ajunge cu o ușurință mai mare în esofag (reflux). Medicamentele care atenuează aciditatea din stomac (recomandate de medic), poziția dreaptă păstrată de după ce ai mâncat și dormitul pe o pernă care să te țină partea superioară a corpului puțin ridicată te vor ajuta să nu mai ai arsuri.

Nu trebuie să faci baie dacă ești însărcinată

Nu există niciun studiu care să releve faptul că o femeie însărcinată este mai expusă riscului de a contacta infecții dacă își face baie. Singurul lucru care nu este recomandat este să folosești apă fierbinte.

Comments

comments