Dana Rogoz, o mămică stylish

interviu-august În jurul nostru sunt multe mame cu preocupări similare. Mame care pleacă fără probleme în vacanţe de tot felul cu copiii lor, mame care nu-şi uită feminitatea şi grija faţă de ele, mame care sunt într-o continuă evoluţie, mamele stylish. Unde stylish nu e o obsesie, este un stil de viaţă, o atitudine, o evoluţie firească a personalităţii. Una dintre aceste mame, care ne place mult, care ne inspiră şi căreia îi urmărim blogul de fashion ne vorbeşte cum funcţionează combinaţia celor două, pe fondul familiei. Astăzi vorbim cu Dana Rogoz.

1. Ce ai simţit în primul moment când ai aflat că eşti însărcinată şi cum ai ales să îl anunţi pe viitorul tătic? Ai pregătit un moment special?

Am aşteptat amândoi rezultatul testului de sarcină. Numai că cea de a doua liniuţă era atât de slabă, încât nu am vrut să ne bucurăm prea tare până când nu ne confirmă un medic rezultatul. Abia după ce am fost la control şi i-am auzit inimioara am simţit că în mine creşte cu adevărat o nouă viaţă. Am fost extrem de fericită. Când am ieşit din cabinet cu zâmbetul până la urechi, Radu s-a uitat la mine şi mi-a zis că nu m-a mai văzut niciodată aşa de bucuroasă.

2. Cum reacţionezi când bebe are o problemă? Te panichezi sau încerci să rămâi calmă şi să găseşti cea mai bună soluţie?

Sunt destul de calmă, să ştiţi. Prietenele mele, Adela şi Laura, chiar au rămas super surprinse când într-un moment când Vlad s-a înecat (cum se mai îneacă orice bebe), eu l-am bătut perfect calmă pe spate, fără să mă panichez vreo secundă. Ele mi-au mărturisit că au înlemnit şi că nu ar fi fost la fel de stăpâne pe situaţie ca mine. Dar calmul acesta l-am căpătat după naşterea lui.

3. Descrie-ne o zi din viaţă alături de Vlad Luca. Aveţi deja anumite tabieturi?

Se trezeşte la 6-7 pentru prima masă, apoi adoarme din nou până pe la vreo 10. După ce se trezeşte e plin de energie şi ne jucăm destul de mult cu nişte jucării ale lui – eu zic că e ora de gimnastică. Musai o plimbare prin cartier, pe străduţele cu case vechi. Doar că în timpul zilei eu am un program neregulat. Dar îl iau de cele mai multe ori cu mine la întâlniri, pe la anumite filmări mai uşoare, pe la redacţie, atunci când ştiu că nu durează foarte mult. Iar băiţa de seară i-o facem eu şi Radu împreună, de fiecare dată. Se culcă pe la 10 jumate şi doarme toată noaptea.

4. Majoritatea femeilor iau multe kilograme în sarcină, însă la tine nu a fost deloc cazul, care este secretul?

Am gene bune!

5. Cum te menţii în formă? Faci sport, încerci tot felul de diete?

Fac mişcare multă cu el. Plimbări dese, ridicat, ţinut în braţe, jucat – aşa ardem acum caloriile. Şi din când în când mai fac masaj. Legat de alimentaţie, încerc să mănânc cât mai sănătos, căci alăptez. Deci nu am ţinut niciun regim pentru a reveni la greutatea de dinainte de sarcină. S-a întâmplat absolut natural.

6. Urmăresc blogul tău cu regularitate şi trebuie să recunosc faptul că nu mă aşteptam să fii la fel de activă ca înainte să rămâi însărcinată. Cum reuşeşti să îţi faci timp pentru pasiunea ta?

Nici eu nu mă aşteptam să le pot împăca aşa de bine! Cu blogul mi-e destul de uşor, căci multe poze pentru postările mele sunt făcute chiar în cursul plimbărilor cu bebe. Prindem un moment când el doarme liniştit în cărucior, iar eu şi Radu ne retragem puţin pentru a face poze noi. În 10 minute suntem gata. Iar când el doarme acasă, pot posta liniştită şi pot răspunde comentariilor.

7. Ce sfaturi le dai viitoarelor mămici în ceea ce priveşte vestimentaţia lor pe parcursul sarcinii? Cu burtica la vedere sau nu?

Pe parcursul sarcinii mi-a plăcut să port haine care să îmi scoată burtica în evidenţă, căci mândria e prea mare! Asta nu e burtică de ascuns! Eu cel puţin asta am simţit. Iar pentru perioada de după sarcină, chiar am pregătit un articol special pe blogul mamicileiubesc.ro, cu 10 ţinute pentru mămici moderne.

8. Cine sunt naşii celui mic?

Naşii sunt Adela şi Radu. (n.r. Adela Popescu si Radu Vâlcan)

9. Ce apreciezi şi care sunt, după părerea ta, cele mai importante atribute ale unei mame adevărate?

Ştiu că eu îmi doresc să fiu o mamă echilibrată, responsabilă, răbdătoare, o parteneră de joacă perfectă mai ales când e mic, o prietenă adevărată când e adolescent. Şi mai presus de toate o mamă iubitoare care nu se fereşte să îi împărtăşească dragostea copilului în absolut fiecare zi.

10. Iar acum întrebarea care încheie interviul nostru: ce planuri de viitor ai în ceea ce priveşte cariera ta, te vei întoarce în televiziune? Pe lângă colecţia de succes a genţilor plic „Moon”, ce urmează?

Momentan mă ocup de blog, care deşi s-a născut doar ca un hobby, a devenit în timp un job care îmi place la nebunie şi care îmi aduce mari satisfacţii. Proiectul Moon by Dana Rogoz e în plină dezvoltare, pentru că la toamnă voi pregăti o nouă lansare. Şi sunt planuri mari legate de meseria mea de actriţă, dar încă e prea devreme să vorbesc despre ele. Se anunţă oricum o toamnă tare plină!

Foto: Iulian Gospodin
Make-up: Diana Enaiche
Multumiri Hotel Boutique Moxa

 

Comments

comments