Despre schimbări numai de bine

„Adevărata mea viață a început odată cu el, cu Vladimirul meu“, ne-a spus Mihaela Niţă, autoarea blogului maminudoarme.ro, în interviul pe care ni l-a oferit în acest număr. Aşa e, adevărata noastră viaţă începe odată cu momentul în care devenim părinţi. Nimic nu mai e ca înainte, totul se schimbă: timpul, priorităţile. Oricâte cărţi am citi şi oricâte informaţii am acumula, experienţa de a fi mamă sau tată este cel mai complex manual de parenting. De când este mamă, spune Mihaela Niţă, „am învățat totul – ce înseamnă să mănânci, să mergi, să vorbești, cum și de ce apare râsul, cum se pornește plânsul, cum de se poate simți iubirea în atâtea feluri“. O poveste de viaţă curată şi sinceră, emoţionantă, pe care v-o recomandăm să o descoperiţi în paginile „Interviului special“!

Şi totuşi schimbările vin cu puţin timp mai devreme, încă din perioada sarcinii. Suntem mai atente la stilul de viaţă, la regimul alimentar, la transformările prin care trece corpul. Articolul de la rubrica „Sarcină“, „Luna a noua de sarcină: săptămânile 36-40“, oferă răspunsuri la întrebările cel mai des întâlnite legate de ultimul trimestru de sarcină. În plus, oferă graviduţelor detalii importante despre travaliu: câte etape are, în ce constă fiecare stadiu, cum diferă de la caz la caz.
Rămânând la capitolul schimbări, să ne oprim o clipă asupra bebeluşilor. Ați auzit de „efectul Mozart“? De felul în care muzica îi poate influenţa? Lucrările celebrului compozitor ar avea efecte surprinzătoare asupra nou născuților. Primele texte referitoare la „efectul Mozart“ au fost scrise în anii ’90, când cercetătorii nord-americani au demonstrat consecințele pozitive ale muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart asupra capacităților intelectuale și creative ale bebelușilor. Aflaţi cât adevăr sau neadevăr există în aceste teorii, citind materialul „Efectul Mozart asupra bebelușilor“ („Sugar“). Ca bonus, veţi găsi şi un playlist tematic, adaptat vârstei copilului.

Iar dacă vreţi să faceţi o schimbare şi în regimul alimentar, rubrica „Reţete“ vă propune 4 tipuri de mic dejun cu fulgi de ovăz, unul mai delicios decât altul. Datorită multiplelor calități, fulgii de ovăz au început să câștige din ce în ce mai mult teren. Pot fi consumați în diverse feluri și au numeroase beneficii. Iar beneficiul cel mai mare constă în starea de bine pe care o simţim după ce ştim că ne-am început ziua într-un mod sănătos şi hrănitor.
Să vă fie dimineţile însorite şi cu poftă de viaţă în luna aprilie (şi nu numai)!
Cu drag,
Revista „Copii şi părinţi“

Comments

comments