Echipamentul de alăptare

promo_42

Înainte de naştere, orice viitoare mămică îşi pregăteşte bagajul pentru maternitate. Acesta conţine o mulţime de obiecte utile mămicii dar şi celui mic. Cu trecerea timpului, bagajul s-a îmbunătăţit considerabil, acesta conţinând din ce în ce mai multe accesorii necesare alăptării, în condiţii cât mai sănătoase. Cel mai important aspect este acela al alăptării, tocmai de aceea, pe lângă un sutien de alăptat, mameloane de protecţie, şi o pompă de sân ţi-ar veni în ajutor.
Este drept că e posibil să nu ai nevoie de ea în primele zile (deşi dacă ai canalele înfundate, este necesară), însă atunci când lactaţia devine abundentă, iar bebeluşul nu suge suficient, acest accesoriu devine mai mult decât util. Cu ajutorul pompei de sân poţi ajuta la golirea sânilor, după ce bebe a terminat masa. De obicei, în sâni mai rămâne lapte, iar faptul că nu îl extragi poate conduce la afecţiuni destul de neplăcute şi chiar periculoase, precum angorjarea sânilor sau chiar mastite. Folosirea pompei de sân ajută de asemenea la menţinerea secreţiei lactate. Nu uita că odată ce foloseşti pompa de sân să te asiguri că eşti dotată cu recipiente de stocare a laptelui.
Nimic nu este mai important pentru tine decât o hrănire cât mai sănătoasă şi naturală a micuţului tău. Tu ştii ce este cel mai bine pentru puiul tău, de aceea atunci când alăptezi, însă cantitatea este mai mare decât nevoile celui mic, este foarte bine să mulgi cantitatea rămasă în sâni şi să o conservi la frigider (pentru o hrănire imediată – maxim 4 ore) sau în congelator (pentru o hrănire ulterioară – maxim câteva zile).
Când alegi pompa de sân, caută un produs care te ajută să ai o poziţie cât mai confortabilă în timpul mulgerii, uşurând astfel fluxul de lapte şi stimulând curgerea laptelui imediat după începerea procesului pompării.

“La început, copilul meu avea dificultăţi în a suge, aşadar a fost nevoie să mă mulg. A fost nevoie de câteva zile, după naştere, pentru a stimula lactaţia, însă bebelul era foarte pofticios, drept urmare trebuia să pompez foarte des. Pot spune că prefer să folosesc această formă de hranire a bebeluşului, mai ales că nu îmi este confortabil să alăptez în public sau acasă, când am prieteni în vizită. Pentru mine este varianta cea mai bună, mai ales că spălatul componentelor şi asamblarea lor nu durează mai mult de două minute. Soţul meu reuşeşte să aibă parte de acel contact minunat cu micuţul, hrănindu-l cu biberonul, iar eu sunt fericită că acolo este laptele meu – cel mai sănătos şi mai bun pentru puiuţul meu.” Lidia, 32, Bucureşti.

 

Pompa de sân manuală de la Lansinoh este discretă, portabilă, ideală pentru folosirea ocazională acasă sau în deplasare. Pompa are o pernă unică ComfortSeal™ ce asigură o poziţionare sigură pentru un confort sporit şi o colectare eficientă a laptelui matern. Mânerul erogonomic nu solicită efort fizic intens şi se poate manevra cu o singură mână pentru a imita ritmul de alăptare al copilului.

Comments

comments