Efectele stresului asupra copilului

noutati-6

Stresul! Cred că este unul dintre cuvintele noastre preferate din moment ce îl găsim peste tot: la televizor, în reviste, pe buzele tuturor oamenilor obişnuiţi, medicilor, nutriţioniştilor, instructorilor de fitness. Copiii au şi ei problemele lor, în micul univers în care trăiesc la această vârstă, iar pentru ei, acestea capătă valenţe de dramă. Este important să le fii alături şi să nu minimalizezi ceea ce li se întamplă, pentru a preveni acumularea nemulţumirilor şi frustrărilor.

Cele mai frecvente cauze de stres sunt obligaţiile şcolare, relaţia cu familia şi respectiv cu prietenii.

Faptul că s-au certat cu cel mai bun prieten este pentru ei o tragedie. Stresul se amplifică în momentul în care în familie intervin factori importanţi precum diferite boli, certuri sau divorţ, rivalitate între fraţi sau un program prea încărcat.
Din cauza stresului, copilul poate întâmpina dificultăţi de adormire. Somnul superficial, cu treziri repetate, poate fi şi el un semn în acest sens. În cazul în care tulburările de somn nu au cauze precise (medicale), este posibil să fie un semnal pentru părinţi: copilul este stresat. Coşmarurile sunt şi ele un indiciu al stresului.
Simptomele stresului la copii nu sunt uşor de recunoscut. Dar ar trebui să îţi dea de gândit schimbările comportamentale de scurtă durată: comportamentul exagerat, agitaţia, agresivitatea, insomniile, schimbările de dispoziţie, dorinţa de singurătate. Unii copii au şi simptome fizice: dureri de stomac şi de cap, greaţă, transpiraţie excesivă. Alţii nu se pot concentra şi au probleme la şcoală.
Copiii mici pot să reacţioneze la stres dobândind obiceiuri şi ticuri noi: îşi sug degetul, se joacă cu părul, încep să mintă, devin violenţi şi rebeli. Un copil stresat poate să aibă coşmaruri, teamă de despărţire, reacţii exagerate la probleme minore.

SEDEPRIL SIROP ameliorează simptomele digestive cauzate de stres, induce o stare de calm şi relaxare fără a influenţa funcţiile cognitive, îmbunătăţeşte calitatea somnului, reduce stresul şi stările depresive, reduce tensiunea arterială şi palpitaţiile din cauza stresului.

 

Pregăteşte-ţi copilul pentru situaţiile stresante inevitabile. Pune la punct un plan care să îl ajute să facă faţă oricăror situaţii ar putea apărea, chiar şi celor neprevăzute.

Comments

comments