Epilarea definitivă

frumusete50

Epilarea definitivă se realizează prin metode diferite, mai mult sau mai puţin eficiente, în funcţie de piele, de îndemânarea şi cunoştinţele celui care o execută sau, pur şi simplu, în funcţie de performanţele aparatului şi a tehnologiei pe baza căreia lucrează. În plus, fiecare metodă are avantaje şi dezavantaje.
Procedurile de îndepărtare a părului nedorit cu ajutorul laserului, aşa-numita epilare definitivă, a căpătat popularitate şi în România, în ultimii ani. Deşi efectele sunt pe termen lung, tratamentul laser nu este lipsit de riscuri, avertizează specialiştii. Dacă nu este realizată corect, epilarea cu laser poate provoca răni şi arsuri serioase mai ales în zonele sensibile, cum este linia bikinilor şi zona mustăţii.
Pentru a îndepărta părul nedorit, aparatele laser eliberează impulsuri luminoase care distrug foliculii piloşi. Motivul pentru care a fost numită epilare „definitivă” este pentru că părul creşte mult mai greu decât după o epilare obişnuită. Dar termenul este folosit impropriu, deoarece părul continuă să crească totuşi şi, de aceea, este nevoie de şedinţe de întreţinere la câteva luni.
În cazul epilării definitive cu lumină intens pulsată trebuie să se ţină cont de anumite caracteristici: lungimea de undă, intensitatea, puterea, timpul de acţiune, timpul de relaxare, trebuie să fie potrivite cu grosimea firului de păr (ce poate fi mai blond, mai roşcat, şaten sau brunet), adâncimea la care se găseşte în derm foliculul pilos şi culoarea pielii (există 6 tipuri de piele conform scalei Fitzpatrick, de la alb albinos la negru african).
Şedinţele de epilare de lungă durată sunt programate conform unui algoritm care respectă fiziologia creşterii firelor de păr. Niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute din toţi foliculii. Firele de păr cresc după un program ce comportă 3 faze: de creştere, de stagnare şi de regresie.
Exerciţiile fizice şi sportul practicat în mod regulat, sunt de asemenea esenţiale. Nu uita să discuţi cu medicul tău care îţi urmăreşte sarcina înainte de a începe un program nou de exerciţii.

Înainte cu 6 luni de epilarea definitivă nu ar mai trebui să vă epilaţi cu ceară. De asemenea, ar trebui să evitaţi expunerile la soare înainte şi după epilarea definitivă. Evitaţi folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentul să fie aplicat pe pielea curată, fără creme, deodorante, sau alte produse cosmetice.

În cazul persoanelor blonde, în general procedura nu dă rezultate excelente, din cauză că acestea nu au destulă melanină în firul de păr, se bronzează mai greu, dezvoltă eriteme solare. De aceea, rezultatele apar mult mai greu.

 

Comments

comments