Este bine să ştii dinainte

editorial-1

Este esenţial să ştii dinainte câteva lucruri foarte practice, legate de bebeluşul pe care urmează să îl ai, şi de nevoile sale. Este adevărat că majoritatea mămicilor se topesc la ideea de a strânge cât mai multe hăinuţe şi obiecte pentru bebe. Cărucior, scaun de maşină, salteluţe de activităţi, balansoare, scăunele de activităţi, hamace, inele gingivale, biberoane, baveţele… ce să mai? O tonă de lucruri.  Adevărul este că nu ai nevoie de nici jumătate din lucrurile pe care le consideri esenţiale. Este normal să ai emoţii cu privire la venirea unui nou membru în casa ta, însă nu te lăsa copleşită de tentaţia de a-i cumpăra o mulţime de lucruri inutile.

Mulţi proaspeţi părinţi, printre aceştia m-am numărat şi eu, se tem că micuţii lor se plicitsesc repede şi că au nevoie de stimulare constantă pentru a-şi dezvolta abilităţile şi capacităţile creierului, însă adevărul este ca nou-născuţii dorm în marea parte a timpului, iar când nu dorm, plâng pentru că trebuie hrăniţi.

Drept urmare nu ai nevoie de o multitudine de jucării doar pentru a-i atrage atenţia, plus că se va plictisi de acestea într-un timp mai scurt decât ţi-a luat ţie până să le alegi. Pe acelaşi principiu, nu te grăbi să cumperi prea multe hăinuţe. În primul rând, pentru că vei primi o mulţime de la familie şi prieteni, în al doilea rând, pentru că cel mic va creşte văzând cu ochii şi de bine ce a purtat o dată o ţinută, a doua oară nu va mai încăpea în ea. Nu este o idee rea să cumperi hăinuţe pe o perioadă de două săptămâni, însă trebuie să iei în calcul că cel mic se poate murdări destul de des (scutece ude, regurgitări dese), aşa că mai bine aşteaptă să vezi că se întâmplă asta, înainte de-a da buzna în raioanele de hăinuţe pentru bebeluşi.

Dacă vrei să ştii dinainte care este acel lucru pe care îl vei folosi într-adevăr foarte mult, acelea sunt scutecele. O mulţime de scutece.  Vei sfârşi prin a cheltui foarte mulţi bani pe acestea, poate mai mult decât crezi. Printre aspectele care te vor lua prin surprindere se numără şi nevoia de a cumpăra anumite medicamente sau de a vizita des medicul pediatru. Este bine să reţii cât de important este să nu arunci banii pe un echipament, care poate că nu este atât de necesar, şi să-i păstrezi pentru lucrurile cu adevărat utile.

Cu bine,
Echipa CSP

Comments

comments