„Este o binecuvântare să fiu tată de băieţel şi fetiţă!“

Pe Laura, mămica „bebeTEIubesc“, o ştiţi. Să facem cunoştinţă şi cu Dani, soţul ei şi tatăl minunaţilor Maria Theona şi Ioachim Theodor!

Revista „Copii şi Părinţi“: Cum este să fii tată de doi copii?

Să fiu tată este cel mai frumos şi pur sentiment pe care îl pot avea. Sunt conştient că trebuie să fiu călăuza copiilor mei pentru totdeauna. Este cea mai mare şi cea mai frumoasă responsabilitate pe care o am. Mă simt împlinit!

Care a fost cea mai mare provocare, pentru tine, de când ai devenit tată?

Încă din momentul în care am devenit tată pot spune că fiecare zi este o provocare. Împreună cu Ioachim Theodor şi Maria Theona descopăr lucruri noi. Şi această provocare va exista pentru totdeauna, pentru că în continuare voi fi un tată implicat 100%. Să fiu părinte este cea mai frumoasă, interesantă şi emoţionantă provocare din viaţa mea.

Sunt întrebări pe care ți le-a pus Ioachim Teodor și nu ai reușit să îi răspunzi?

Ioachim Theodor este curios şi-mi pune multe întrebări, lucru care nu poate decât să mă bucure. Până acum am reuşit să-i răspund la toate curiozităţile şi, dacă am întâmpinat dificultăţi, m-a ajutat Laura. Cred că, dacă este informat corect şi dacă primeşte informaţiile adecvate vârstei lui, va creşte fără frustrări şi va avea încredere în tot ceea ce-i spun şi în viitor.

Crezi că atunci când ai doi copii, o fetiță și un băiat, e nevoie să fii mai sever?

Este o binecuvântare să fiu tată de băieţel şi fetiţă. Nu vreau să fiu sever şi nici nu cred că aş putea, este un cuvânt greu pentru mine. Şi îmi place să cred că, dacă le răspund în fiecare zi nevoilor, trăirilor, cerinţelor, emoţiilor copiilor mei, severitatea nu va putea „intra“ în relaţia noastră, nu va reuşi să îşi facă loc! Până acum, am fost un tată deschis, înţelegător, afectuos, şi totul este foarte bine. Din acest motiv voi rămâne la fel. Ioachim Theodor şi Maria Theona simt dragostea, respectul, încrederea şi răspund în acelaşi mod.

Cât de utile sunt sfaturile pe care le-ai primit sau le primești de la rude ori prieteni, referitor la creșterea unui copil?

Întotdeauna primesc şi chiar aplic sfaturile pe care le consider potrivite relaţiei mele cu copiii mei. Sunt interesante şi interminabile discuţiile pe care le am cu prietenii, despre minunile din viaţa noastră. Le ador!

Ai o serie de principii pe care ai vrea să le aplici în educația copiilor tăi?

Cred, în primul rând, în puterea exemplului, este important ca noi, părinţii, să le oferim copiilor noştri cele mai bune exemple. Ştiu că îi voi iubi necondiţionat pe amândoi şi ţin enorm să comunicăm cât mai mult. Numai aşa vom şti să găsim împreună calea cea mai bună pentru orice.

Cum l-ai descrie pe Ioachim Teodor?

Ioachim Theodor este copia mea, mă uit la el şi mă văd pe mine în miniatură. Este adorabil, independent, simpatic foc, vesel, politicos şi isteţ. Pentru mine, are doar calităţi. Este un copil normal, cu zâmbetul pe buze, deschis şi, împreună cu Maria Theona, mă face fericit în fiecare secundă!

Dar pe Maria Theona?

Maria Theona este „mini Laura“. Şi dacă am băieţelul perfect, pot spune că am şi fetiţa perfectă. Maria Theona este gingaşă, jucăuşă, afectuoasă şi foarte ambiţioasă. Într-un cuvânt, magică!

Cum o ajuți pe Laura în creșterea celor doi copii?

Cred că este foarte important să fim unul alături de celălalt, „umăr lângă umăr“, atât pentru fericirea copiilor noştri, cât şi pentru fericirea noastră. O ajut pe Laura oricând, oriunde şi cu orice. Mă implic şi în educaţia celor mici, şi în treburile casnice. Consider că suntem o familie şi avem amândoi aceleaşi responsabilităţi, fie că e vorba de noi, fie că e vorba de copiii noştri.

Ce sfaturi le-ai da tăticilor care au un copil și își mai doresc unul?

Şi eu, şi Laura iubim foarte mult copiii. Maria Theona şi Ioachim Theodor ne-au împlinit din toate punctele de vedere. Sentimentul de fericire este greu de pus în cuvinte. Este la superlativ! Tăticii care îşi doresc al doilea, al treilea copil, să nu se sperie, să îl lase să vină! Vor fi cei mai fericiţi!

Foto: Dan Nichiţiu

Comments

comments