Etapele preparării formulelor de lapte

promo-68

Pentru alimentaţia sugarului şi a copilului mic, modul de preparare a alimentelor are un rol deosebit de important. În acest sens trebuie să se respecte întru totul regulile de igienă alimentară şi indicaţiile de pregătire.

Locul de pregătire a alimentelor trebuie menţinut în perfectă stare de curăţenie. Vasele în care se pregătesc alimentele vor fi folosite numai în acest scop şi se vor păstra perfect curate. Spălaţi-vă bine pe mâini cu apă şi săpun. Înainte de prima utilizare, sterilizaţi biberonul şi tetina prin fierbere. Înainte de fiecare utilizare, se sterilizează biberonul şi tetina. La următoarele utilizări, după vârsta de 6 luni, este suficient să le spălaţi bine cu apă. Înainte de a desface o nouă cutie cu lapte praf, stergeţi-o bine cu un prosop curat sau cu un şerveţel.

Apa cu care preparaţi laptele praf poate deveni un factor de risc important pentru sănătatea bebeluşului, dacă nu ţineţi cont de câteva reguli. Mulţi părinţi se întreabă dacă este sau nu indicat să folosească apă de la robinet, plată sau fiartă în prealabil, pentru prepararea formulei de lapte. Decizia de a folosi apă de la robinet depinde foarte mult de zona în care locuiţi şi de gradul de poluare. În cazul în care nu sunteţi siguri dacă apa de la robinet este potabilă şi sigură pentru sănătate, este indicat să vă orientaţi spre alte tipuri de apă. În plus, unele tipuri de apă potabilă conţin cantităţi crescute de fluoride, care cresc riscul apariţiei unei afecţiuni numită fluoroză (hipomineralizarea stratului de suprafaţă a smalţului dinţilor). Dacă nivelul acesteia depăşeşte 0,7 mg/ este indicat să folosiţi alt tip de apă pentru prepararea hranei bebeluşului.

Apa plată îmbuteliată este una dintre cele mai sigure şi recomandate tipuri de apă pentru prepararea lăpticului copilului. Conţine în general niveluri echilibrate de fluor şi este lipsită de riscul contaminării cu germeni sau microbi, care ar putea pune în pericol sănătatea copilului. În plus, este distilată, purificată, deionizată şi demineralizată.

Măsuraţi cantitatea necesară din formula de lapte, pentru fiecare măsură adăugaţi 30 ml apă. Folosiţi linguriţa măsură pentru a vă asigura că adăugaţi cantitatea potrivită de formulă. Verificaţi temperatura vărsând câteva picături pe faţa interioară a încheieturii mâinii.

Nu reîncălziţi niciodată laptele praf, deoarece odată răcit se formează germeni dăunători.

Încălziţi biberonul într-un vas cu apă caldă sau sub jet de apă caldă, dar nu îl lăsaţi mai mult de o oră la temperatura camerei.

Comments

comments