Exerciții pentru o talie subțire

Ca să ai o talie de invidiat, trebuie să scapi de grăsimea abdominală care, de altfel, este și cea mai nocivă din organism deoarece se depune pe organele vitale. Din nefericire, ea este și cea mai dificil de dat jos, dar cu puțină perseverență și un regim de viață sănătos orice e posibil.

1. Exerciții “Spiderman”:

stai în poziția de flotare, cu palmele pe podea, sprijinindu-te în mâinile întinse și ținând picioarele întinse în spate. Coloana trebuie menținută cât mai dreaptă, iar posteriorul nu trebuie ridicat, ci ținut în poziție neutră. Îndoaie piciorul drept, aducându-l în față, cât mai aproape de mâna dreaptă, fără a atinge podeaua. Repetă și cu celălalt picior. Vei simți cum mușchii abdominali se încordează puternic, în special cei din zona taliei. Realizează cât mai multe exerciții într-un minut, având grijă să le faci corect.

2. Ridicarea picioarelor din șolduri:

stai întinsă pe spate, cu mâinile pe lângă corp și genunchii pe podea, îndoiți. Din această poziție, ridică picioarele și împinge-le în sus, ca și cum ai vrea să lovești o țintă invizibilă deasupra pieptului tău. Apoi coboară-le și, fără să atingi podeaua, întinde-le în fața ta. Repetă mișcarea de câte ori poți, întinzând mâinile în lateral dacă simți că îți este mai ușor așa.

3. Abdomene pentru mușchii oblici:

stai întinsă pe spate, cu tălpile lipite de podea și genunchii îndoiți. Lasă-ți picioarele să cadă într-o parte, fără a-ți mișca și trunchiul. Din această poziție răsucită, du-ți mâinile la ceafă și realizează mișcarea clasică de abdomene. După 30 de secunde, mută-te pe partea cealaltă și repetă procesul. Cu acest exercițiu, îți sculptezi partea laterală a abdomenului și obții o talie subțire, așa cum ai visat.

4. Scândura laterală cu aplecare:

stai pe o parte, sprijinindu-te într-un cot, cu antebrațul întins în față și palma lipită de podea. Ține trunchiul ridicat și picioarele întinse, cât mai drepte, pentru a pune presiune pe mușchii taliei. Mâna cealaltă trebuie ridicată deasupra capului, apoi coborâtă și băgată prin spațiul dintre trunchi și podea. Revino în poziția inițială și repetă exercițiul timp de 30 de secunde, apoi schimbă partea.

5. Abdomene clasice:

probabil că nu mai trebuie să îți dăm prea multe explicații pentru acest exercițiu. Stai pe spate, cu mâinile deasupra capului pe jos și picioarele întinse. Ridică-te folosind mușchii trunchiului (nu coloana sau gâtul), adu mâinile la nivelul gleznelor, apoi revino în poziția inițială. Repetă exercițiul timp de un minut.

Comments

comments